Пекельний березень: російські ракети продовжують руйнувати українські міста

ааа
фото: зруйнований Харків, facebook.com/police.kharkov

рашисти не припиняють здійснювати обстріли території України за допомогою ракет та дронів. Є жерви та руйнування.

Особливо гаряче наразі на Сході та Півдні України. Там звуки вибухів майже не вщухають. За останній місяць особливо постраждали міста Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

фото: Плюшевий ведмедик висить на гілці пошкодженого дерева біля житлового будинку, зруйнованого під час масштабного вторгнення росії в Україну, AР

Прикордоння Сумщини й Чернігівщини

У понеділок, 27 березня російські окупаційні війська обстріляли прикордоння Сумської та Чернігівської областей з мінометів і ствольної артилерії. Обійшлося без втрат. Про це повідомляє ОК «Північ» у Фейсбуці.

«Станом на 14:00 27 березня російські війська двічі обстріляли прикордоння Сумської та Чернігівської областей», - йдеться у повідомленні.

Є інформація про два «прильоти», ймовірно, зі ствольної артилерії, в район села Товстодубове Сумської області. Також зафіксовано 12 «прильотів», ймовірно, з міномету 120 мм, в район села Блешня Чернігівської області. 

фото ілюстративне: Чернігівщина, Державна прикордонна служба України

Авдіївка

Невтішна звістка з Донеччини: через постійні обстріли Авдіївку внесли до «червоної зони». Це означає, що в місто не зможуть заїхати ані волонтери, ані журналісти чи інші представники ЗМІ. Про це сповістив голова військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш:

«Відвідування, заїзд в місто представників преси, навіть акредитованих, заборонено. Це стосується і волонтерів. У зв’язку із загостренням ситуації навколо міста».

Берислав

Від зброї російських терористів сьогодні постраждав і Берислав на Херсонщині. Обійшлося без жертв. Про це повідомив у Телеграм начальник Бериславської РДА Володимир Літвінов:

«Внаслідок чергової ворожої авіаційної атаки пошкодження зазнала цивільна інфраструктура міста».

До того ж, завтра, 28 березня у частині населених пунктів Бериславської громади буде тимчасово відсутнє електропостачання. Це необхідно для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

фото: Поліція Херсонської області

Дружківка

У Дружківці Донецької області 27 березня теж вкрай неспокійно. За даними голови Донецької ОВА Павла Кириленка, там орки поцілили в дитячий будинок:

«Дві ракети С300 влучили у Дружківський дитячий будинок і практично повністю його зруйнували»

За попередньою інформацією, постраждалих на даний час немає.

фото: наслідки ракетного удару у Дружківці / Павло Кириленко

Слов'янськ

Також, сьогодні росіяни вдарили у місто Слов'янськ Донецької області двома ракетами С-300. Зруйновані адміністративні та офісні будівлі, багатоповерхівки і приватні будинки. Дві ракети поцілили по центру Слов’янська. Відомо про 34 постраждалих, з них - двоє загинули. П’ятеро поранених – у вкрай важкому стані. Про це повідомив глава Донецької ОВА Павло Кириленко. За його словами, серед поранених унаслідок удару РФ є дитина.

«Зруйновані адміністративні та офісні будівлі, 5 багатоповерхівок та 7 приватних будинків - такі наслідки сьогоднішнього обстрілу Слов'янська», - зазначив Кириленко.

Відомо, що на місці обстрілу врятували людину. Розбір завалів і рятувальна операція тривають. Кириленко опублікував фото руйнувань:

Харківщина

В неділю, 26 березня війська російської федерації обстріляли щонайменше 17 прикордонних населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів Харківської області. Про це очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі:

«Внаслідок обстрілів Куп'янська пошкоджено 5-поверховий житловий будинок та приватне домоволодіння. Також зруйновані господарчі споруди. З мінометів та іншого озброєння ворог обстрілював смт Дворічна Куп'янського району. Пошкоджено житловий будинок та господарчі споруди»

Вугледар

У Донецькій ОВА показали зруйноване внаслідок ворожих атак місто Вугледар на Донеччині, яке перебуває поблизу лінії зіткнення. 26 березня глава Донецької ОВА Павло опублікував фото, зазначивши, що будь-які слова є зайвими.

На кадрах видно, що російські обстріли зруйнували Вугледар повністю. Обстріли окупантів знищили та пошкодили житлові будинки та всю інфраструктуру у місті.

Знімки Вугледара прокоментував глава Офісу президента Андрій Єрмак у телеграмі:

«Знищені міста, заміновані поля, ядерний шантаж. Росія здійснює екологічний тероризм, наносить шкоду нашому довкіллю і погрожує світу. За це вона також заплатить. На фото – розбитий російською зброєю Вугледар на сході України. Війна стане найбільшою помилкою РФ і відповідатимуть за неї як нинішні, так і майбутні покоління держави-терориста»

Дніпропетровщина

25 березня загарбники атакували два райони Дніпропетровської області з використанням важкої артилерії та безпілотників. Постраждали Марганецьку громаду та Великомихайлівська ТГ. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Нікопольщину російські окупанти атакували з БпЛА. Під ворожий вогонь потрапила Марганецька громада. В Синельниківському районі армія рф завдала удару з важкої артилерії по Великомихайлівській ТГ»

фото: ілюстративне, Дніпропетровщина, Валентин Резніченко

Херсон

25 березня російські війська завдали удару по пункті видачі гуманітарної допомоги в Херсоні. За даними керівника місцевої обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, унаслідок обстрілу поранено двох цивільних — жінку та чоловіка. Їх госпіталізували до лікарні.

«Окупанти продовжують обстрілювати місця, де надають допомогу мирним людям. Учора вночі армія РФ атакувала «Пункт незламності» в Костянтинівці на Донеччині, сьогоднішня ціль російської артилерії – пункт видачі гуманітарної допомоги в Херсоні», - написав посадовець.

Прокудін зазначив, що через обстріл постраждали двоє людей – 41-річна жінка та 25-річний чоловік. З мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями їх шпиталізували до лікарні.

Напередодні росіяни обстріляли Херсонщину 67 разів.

фото: Віктор Ковальчук, УНІАН

Вночі 25 березня окупанти вдарили ракетами по центру Краматорська. Поцілили в промислову зону. Про це у Телеграмі повідомила Краматорська міська рада з посиланням на міського голову Олександра Гончаренка:

«Вночі росіяни вдарили ракетами по центру Краматорська та промисловій зоні. Без постраждалих. Уточнюємо інформацію щодо руйнувань».

Нікопольщина

Не оминуло лихо й Нікопольщину. Протягом доби 22 березня ворог тричі вдарив по Нікопольщині з важкої артилерії. Про це сповістив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук:

«Під ворожим вогнем була Марганецька громада. Внаслідок обстрілів там понівечено адмінбудівлю, два приватних підприємства, господарську споруду і авто. Пошкоджено й електромережі».

Запоріжжя

22 березня армія рф вчергове завдала масованого ракетного удару по Запоріжжю. Рятувальники ліквідували загоряння даху станції технічного обслуговування на загальній площі 20 кв. м. На місці ракетного удару працювали 66 працівників Державної служби України із надзвичайних ситуацій та 14 одиниць техніки.

«На даний час внаслідок влучання ворожої ракети між двома дев'ятиповерхівками постраждали 32 особи: госпіталізовані 27, з них 3 дітей. 5 людям надана допомога на місці. Одна особа загинула. На місці події від ДСНС працює 66 рятувальників та 14 одиниць техніки. Силами підрозділів ДСНС вдалося врятувати 6 громадян і 1 пса», - сповісила пресслужба ДСНС України.

Одеса

Увечері 21 березня російська ракета влучила у монастир в Одесі. Споруда належить УПЦ Московського патріархату. Внаслідок атаки поранення отримали чотири людини: з них одну госпіталізували. Про це в коментарі журналістам на місці події заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«По Одещині ворог завдав ракетного удару із застосуванням авіації. З винищувачів Су-35 було випущено три керовані ракети. Дві з них знищили ППО, одна влучила в 3-поверхову будівлю, що належить Українській православній церкві. В чоловічому монастирі постраждало четверо людей. Одну людину госпіталізовано, три отримали несуттєві поранення», – розповіла вона.

Гуменюк зазначила, що руйнування є досить значними. Зруйновано близько 200 кв. м покрівлі. На місті влучання зайнялася пожежа на площі близько 40 кв. м, яку оперативно ліквідували працівники ДСНС.

Бахмут

До Бахмута зараз увага прикута, як ніколи раніше. Саме тут зосереджені зусилля ворожої армії, яка вже багато місяців намагається взяти місто. Чи не щодня з цього напрямку приходять звістки про загибель українських захисників. 10 березня компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки, які показують масштаби руйнувань міста.

Супутникові знімки свідчать, що найбільше постраждала східна частина міста:

Нагадаємо, Бахмут залишається головною гарячою точкою на фронті. Спроби захопити це місто російські війська здійснюють з липня 2022 року, коли їм вдалося окупувати велику агломерацію в сусідній Луганській області (Сєверодонецьк, Рубіжне, Лисичанськ). Активний наступ із наближених до Бахмута позицій російські військові розпочали у січні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: