На фронті загинув львівський дослідник

630_360_1680077597-339

Під Бахмутом на Донеччині загинув загинув редактор, перекладач та магістр культурології Євген Гулевич. Дотепер він вважався зниклим безвісти. 

Про це повідомив музикант Юрій Хвостов 29 березня.

Він написав, що Гулевич загинув 31 грудня торік.

«Євген Гулевич, дослідник, інтелектуал, філософ, редактор і автор, відважний воїн і затятий чоловік... Відучора ми можемо говорити про це доконано, маючи офіційне підтвердження. Досі зберігалася крихітна, але чіпка надія, що страшна новина «зник безвісти при виконанні бойового завдання», яка надійшла нам на початку цього року, не остаточна», - йдеться у дописі музиканта.

Він додає, що дослідник пішов на війну усвідомлено, це був його вибір і чин. В останній приїзд до Львова він встиг дати кілька інтерв'ю і побачитися з товариством.

Про чин похорону повідомлять згодом.

Довідка

Євген Гулевич – автор, редактор, перекладач, культурний менеджер та магістр культурології. Є автором культурних та критичних статей у ЗМІ, мистецтвознавчих статей виставкового проєкту «Ангели» й головним редактором українського видання «Світовий атлас вуличного мистецтва і графіті" та перекладу Рея Бредбері «Щось лихе насуває». Учасник команди проєкту документального фільму «Випчина. Село одного дня» консультант проєкту Pinsel.AR, учасник громадської ініціативи «Спадщина майбутнього» та співавтор міжнародного проєкту Mapping Future Heritage.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: