В ООН планують запровадити відповідальність держав за зміну клімату

рр
фото з вільного доступу

Організація прагне забезпечити захист кліматичної системи від викидів парникових газів.

Про це йдеться на сайті організації.

На Генеральній асамблеї ООН понад 130 країн проголосували за те, щоб Міжнародний суд надавав консультативні висновки щодо відповідальності держав за зміну клімату та роз'яснював їхні зобов'язання щодо забезпечення захисту кліматичної системи від викидів парникових газів.  Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що ця резолюція є історичною.

«Кліматична справедливість є одночасно моральним імперативом і необхідною умовою ефективної глобальної кліматичної дії. Подолати кліматичну кризу можна лише шляхом співпраці – між народами, культурами, націями, поколіннями. Працюймо разом, щоб виконати роботу. Загострення кліматичної несправедливості живить розбіжності та загрожує паралізувати глобальні кліматичні дії», - висловився він.

Посадовець підкреслив, що для деяких країн кліматичні загрози можуть бути «смертним вироком». На його думку, навколо проблеми зміни клімату країнам краще об'єднатися.

Нагадаємо, кліматичні зміни не найкращим чином впливають на людське життя, і це вимагає від людства прийняття термінових адекватних рішень у різних сферах діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: