В Україну з візитом прибула генеральна секретарка Ради Європи

66

Посадовиця приїхала обговорити стратегію подолання наслідків російської агресії.

Про це повідомляє МЗС України.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова провела зустріч з Генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич, яка вдруге відвідує нашу державу після початку широкомасштабної війни рф проти України.

Ключовими темами розмови стали питання ролі та місця Ради Європи у подоланні наслідків російської агресії, а також перебіг підготовки до Четвертого саміту глав держав та урядів країн-членів Ради Європи.

Еміне Джапарова підкреслила, що важливе місце у рішеннях саміту мали б посісти питання відповідальності рф за скоєні в Україні злочини, зокрема створення Спеціального трибуналу та компенсаційного механізму з відшкодування збитків, завданих агресією.

«Важливо забезпечити невідворотність покарання для винних у скоєнні воєнних злочинів. Це наш спільний обов’язок перед тими, хто загинув від рук російського агресора, починаючи з 2014 року. Рада Європи має відіграти провідну роль у створенні Спеціального трибуналу для притягнення росії до відповідальності за злочин агресії», — сказала перша заступниця міністра закордонних справ України.

Окрему увагу сторони приділили перспективі створення реєстру збитків, завданих агресією рф проти України, який стане важливим кроком на шляху до створення всеохопного компенсаційного механізму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: