московський піп-блогер закликав окупантів підписувати снаряди, якими вони гатять по Україні

photo_5296350874412632527_y
Фото: СБУ

російський священник-блогер РПЦ закликав загарбників, які нині воюють проти України, убивати українців. Йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу.

Про це повідомили у Слцжбі безпеки України 7 квітня.

Там кажуть, що йдеться про протеієрея російської православної церкви Андрія Ткачова, який є випускником факультету спецпропаганди військового інституту міністерства оборони срср у москві.

2013 року його призначили керівником місіонерського відділу київської єпархії УПЦ (МП) та ведучим на телеканалі «Київська Русь». Саме тоді він розпочав активно поширювати через медіа прокремлівські наративи, де ставив «під сумнів» існування української державності.

Згодом Ткачов переїхав до москви, а на початку повномасштабного вторгнення публічно підтримав російських окупантів. Для цього створив власні канали у месенджері Телеграм та відеохостингу YouTube, на які підписалося майже 1,3 млн користувачів.

Там він публікує свої «проповіді», в яких закликає загарбників вбивати мирних жителів України. Окрім цього, кажуть в СБУ, московський клірик пропонував рашистам наносити релігійні написи на російські снаряди, які агресор використовує для ракетних ударів по українських містах. Крім того, Ткачов є частим «гостем» в ефірах центральних каналів рф, де активно виправдовує воєнні злочини кремля. Ініційована Службою безпеки експертиза повністю підтвердила факти злочинної діяльності фігуранта.

московському попові повідомили про підозру за двома статтями ККУ:

  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нині він перебуває на росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: