Витік документів США посіяв паніку росіян перед українським контрнаступом, – ISW

cee6932-394667c-leopard-2690
Фото: DEFENCE-UA.COM

Російські оглядачі тривогою відреагували на оприлюднені у соцмережах секретні військові документи США про війну в Україні, що вказує на триваючий страх щодо перспективи майбутніх українських контрнаступів у російському інформаційному просторі

Про це пише Інститут вивчення Війни ISW.

За даними американських аналітиків, 6 квітня газета New York Times повідомила, що на різних платформах соціальних мереж поширюється низка секретних військових документів США п’ятитижневої давнини, які нібито містять оперативні звіти та оцінки можливостей української армії.

Аналітик Bellingcat Арік Толер зазначив, що документи поширювалися в Інтернеті ще 4 березня, і залишається незрозумілим, чому ці документи потрапили до основних західних ЗМІ більш ніж через місяць. 

Крім того, у російських Telegram-каналах поширюються чітко підроблені версії документів, які зменшують зареєстровані втрати росії та завищують кількість втрат українців.

Незалежно від достовірності оприлюднених документів, на яких ISW не буде спекулювати, реакція російських оглядачів підкреслює страх перед майбутнім українським контрнаступом, який проникне в російський інформаційний простір. Хоча кілька відомих російських аналітиків негайно відкинули дійсність документів і припустили, що вони підробки, вони зосередилися на можливості того, що оприлюднені документи є дезінформацією, яка має на меті заплутати та ввести в оману російське військове командування.

Один оглядач заявив, що витік документів міг бути частиною більшої української кампанії з введення в оману російських військ перед контрнаступом.

Інший зазначив, що існує історичний прецедент, коли військові поширювали неправдиву інформацію про планування перед початком раптових наступів. 

Блогери закликали свою аудиторію бути обережними в обговоренні місць, де можуть відбуватися українські контрнаступи через витік документів. 

Таким чином, стає очевидним, що російські блогери, можливо, дедалі більше переглядають обґрунтованість своїх власних оцінок і спекуляцій щодо будь-яких потенційних українських контрнаступів і своєї здатності прогнозувати українські операції.

Нагадаємо, за добу Сили оборони знищили 570 окупантів та 1 літак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: