Шахраї виманювали гроші в мирних жителів Бахмута

кущлдпт

СБУ та правоохоронці Польщі ліквідували шахрайську схему виманювання грошей із мирних жителів, які хочуть виїхати з Бахмута.

Про це повідомляє СБУ.

Правоохоронці викрили ще одне злочинне угруповання. Шахраї видурювали гроші з мешканців фронтових регіонів України, які планували виїхати із зони бойових дій, у тому числі з Бахмута і Вугледара.

Відомо, що за різні суми вони «гарантували» місцевим жителям вивезти їх до безпечніших регіонів нашої держави. Середня вартість таких «послуг» становила 30 тис. грн. В основному злочинці «роздавали» свої обіцянки інвалідам та батькам малолітніх дітей. Для цього вони використовували групи у соцмережах і популярних месенджерах.

«У своїх клієнтів брали «передоплату» у розмірі 50% від заявленої суми. Гроші отримували на банківські картки, оформлені на підставних осіб. Після отримання коштів ділки припиняли спілкування з потерпілими і більше не виходили на зв’язок», - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, таким чином шахраї видурили у людей понад 1,5 млн грн.

Крім того, «цільовою аудиторією» шахраїв були й чоловіки призовного віку. За «окрему плату» їм обіцяли виготовити фальшиві документи для виїзду за кордон.

Слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: