російську омбудсменку виключили із міжнародної мережі правозахисних організацій

Росія
Фото ілюстративне: з відкритих джерел.

Омбудсменку із рф тетяну москальову спільно із її інституцією уповноваженої виключили з Європейської мережі інституцій із захисту прав людини (ENNHRI).

Про це заявили на сайті організації.

Там кажуть, що російський інститут омбудсмена не виконав свої зобов'язання щодо членства, а його діяльність суперечить цілям і діяльності організації.

Зі слів, омбудсмена Дмитра Лубінця, це перше в історії виключення одного з членів ENNHRI, яка об'єднує понад 40 правозахисних установ по всій Європі.

Пояснив, що під час виступу москалькова заявила, що виходить із ENNHRI — «напевно, передчуючи негативний результат голосування». Представниця країни-агресора також повторювала штампи російської пропаганди про «біолабораторії» США в Україні та звинувачувала Францію в нібито порушенні прав людини під час протестів.

Лубінець нагадав, що рф здійснює геноцид українського народу і порушує всі норми міжнародного права, тому її потрібно виключити з усіх міжнародних організацій.

«росія не звертає уваги на порушення прав людини з їхнього боку: вбиває, обстрілює ракетами мирні міста, катує, руйнує домівки, викрадає українських дітей, утримує в полоні цивільне населення та не дотримується Женевської конвенції про поводження з військовополоненими», — йдеться в його повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: