путін дозволив «кошмарити» українців, які отримали російські паспорти

мнпксуолвї

російські силовики займуться тими, хто продовжує користуватися «правами громадянина України» після отримання документів рф.

Про це повідомляють прокремлівські ЗМІ.

Співробітники Міністерства внутрішніх справ російської федерації перевірять колишніх громадян України. Підставою для перевірки стануть факти «порушень» та інформація від державних органів рф. Відповідний указ видав володимир путін.

«У разі підтвердження виявленого факту недотримання обов'язку мвс рф або його територіальним органом, що проводить перевірку, виноситься мотивований висновок про недотримання громадянином рф, який вважається таким, що не має громадянства України, обов'язку не вчиняти дій, пов'язаних з реалізацією прав і виконанням обов'язків, передбачених для громадян України», - йдеться в указі.

Встановлений термін для перевірки - три місяці.

Довідка

Після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну окупанти масово депортували українців у віддалені регіони рф. Досі повідомляється про випадки депортації громадян України з Маріуполя та Олешок.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях українців змушують брати російські паспорти, застосовуючи різні методи тиску, в тому числі відмову від надання медичної допомоги.

Читайте також: Незаконна паспортизаця: чи допоможе це путіну легалізуватися на ТОТ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: