Twitter розроблятиме власну модель штучного інтелекту

image-18
Ілюстрація: ІА Дивись.info

Засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск придбав 10 тисяч графічних процесорів для використання в одному із двох центрів обробки даних компанії, що залишилися. Схоже, очікується створення нейромережі, кажуть джерела.

Про це пише Business Insider.

Видання зазначає, що Маск був один із авторів проєкту OpenAI ChatGPT, але покинув компанію ще до того, як вона стала успішною.

Ймовірно, саме тріумф чатботу змусив власника згадати про ШІ.

Історія співпраці глави Tesla та OpenAI досить драматична. Випущений останньою чат-бот швидко став популярним, що розлютило Маска, пишуть журналісти.

Читайте також: рф використовує Twitter, аби послабити підтримку України, там теж занижують охоплення дописів про війну

«Я досі не розумію, як некомерційна організація, якій я пожертвував близько 100 мільйонів доларів, якимось чином стала комерційною з ринковою капіталізацією 30 мільярдів доларів. Якщо це законно, то чому всі так не роблять?» — пише Маск.

Очевидно, мільярдер все ж таки вирішив взяти реванш.

Як стверджує джерело Business Insider, купівля графічних процесорів свідчить про те, що Маск планує створити генеративний ШІ, який компанія навчатиме на власному величезному масиві даних.

Що саме робитиме нейромережа, наразі невідомо. Можливо, її завданням буде розширення можливостей пошуку на платформі чи допомога компанії у розбудові рекламного бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: