Південна Корея платитиме $500 молодим людям із соціальною тривожністю

дддддддддд

Уряд країни фінансово підтримуватиме людей, які живуть в усамітненні та не виходять з дому.

Про це повідомляє Time.

Уряд Південної Кореї пропонуватиме громадянам віком від 9 до 24 років, які живуть на самоті, щомісячну допомогу в розмірі 650 тисяч вон (490 доларів). Ці гроші молодь зможе спрямувати на освіту, консультації щодо працевлаштування та підтримку здоров'я. Серед інших видів допомоги – оплата корекції зовнішнього вигляду, зокрема шрамів, яких люди з ментальними проблемами «можуть соромитися», а також купівля шкільного й спортивного приладдя.

Управлінці заявили, що ці заходи мають на меті «допомогти молоді, які живуть в усамітненні, відновити своє повсякденне життя й реінтегруватися в суспільство».

Довідка

За даними Корейського інституту охорони здоров’я й соціальних питань, 350 тисяч південнокорейців у віці від 19 до 39 років живуть ізольовано. Більшість молодих людей, які живуть в усамітненні, переживали насильство в родині й переїхали в підлітковому віці.

Південна Корея також має відносно високий рівень безробіття серед молоді (7,2%) і намагається подолати стрімке зниження народжуваності, що загрожує продуктивності праці.

Цього року Південна Корея стала єдиною країною у світі з коефіцієнтом народжуваності, що нижче за одиницю. Жінки вирішують не мати дітей через низку фінансових причин, зокрема високі витрати на виховання дітей, спад економіки, обмежені перспективи працевлаштування й зростання вартості житла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: