В Україні заснували День працівника оборонно-промислового комплексу

2152c87700bd7d3aabc808b1bff497a9_1677255663_slider_large

Володимир Зеленський підписав указ про створення Дня працівника оборонно-промислового комплексу України. Його відзначатимуть щороку 13 квітня.

Указ №214/2023 опубліковано на сайті Офісу Президента України.

"Ураховуючи важливе значення оборонно-промислового комплексу для забезпечення національної безпеки та захисту державного суверенітету України, значний внесок працівників оборонно-промислового комплексу у зміцнення обороноздатності держави, постановляю: установити в Україні День працівника оборонно-промислового комплексу України", - йдеться у наказі.

13 квітня 2022 року ракета «Нептун» відправила ворожий флагман на дно. Це було перше застосування нашої української протикорабельної ракети в таких бойових умовах – й одразу історичне.

"Саме тому цей день, 13 квітня, відсьогодні буде щороку відзначатися як професійний день усіх працівників і працівниць оборонно-промислового комплексу України. Відповідний указ я підписав. І для мене честь зараз – вітати всіх, хто працює в українському ОПК… Усіх, хто модернізує, ремонтує, проектує та будує українську силу", - наголосив Володимир Зеленський.

Український оборонно-промисловий комплекс може стати – і стане! – однією з ключових галузей нашої економіки, як це й мало б бути від часу здобуття незалежності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: