Львівські медики, які врятували підлітка з Бахмута, стали для нього хрещеними батьками

image-40
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові похрестили 16-річного Микиту із Бахмута та його матір. Родина постраждала через російську атаку 31 січня нинішнього року. Підлітка, у якого уламок ворожого снаряду застряг біля серця, прооперували у Першому медичному об'єднанні Львова.

Нещадавно медики, котрі врятували хлопцеві життя, стали для нього хрещеними батьками, пише видання ШоТам?

У той день окупанти вкотре гатили по містові. Унаслідок атаки росіян загинули двоє людей, а четверо, серед яких Микита, отримали поранення. Хлопець отримав важке мінно-вибухове поранення з численними переломами рук і ніг, а також пошкодженням лівої легені.

Каретою швидкої Микиту терміново доправили до Дніпра. Місцевим медикам вдалося стабілізувати стан хлопця. Далі евакуаційним потягом його доправили до Львова, в Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ.

Аби врятувати хлопцеві життя, спеціалісти у Львові виконали дві операції.

Спершу малоінвазивно видалили уламок із грудної порожнини, а пізніше - дрібні уламки з м’яких тканин, стегна та плеча, кажуть медики.

Підлітка вдалось врятувати.

«Львівські лікарі спочатку врятували Микиту з Бахмута, а потім стали йому хрещеними батьками! Коли медики вперше побачили важко пораненого Микиту, були шоковані: хлопець народився навіть не в сорочці, а в бронежилеті! Його тіло пронизали 6 осколків російської ракети, один з яких застряг ледь не в серці», — розповідають у Першому ТМО Львова.

Мама підлітка запропонувала медика стати хрещеними батьками. Все відбулось у капличці у лікарні.

Дивіться відео:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: