росіяни вдарили по українському аеродрому через дії окремих військових, — СБУ

Bezymyannyj-1

Служба безпеки України розслідує обставини, що призвели до масованого ракетного удару росіян по аеродорому «Канатове», що у Кіровоградській області, 23 липня торік.

Про це повідомили у пресслужбі відомства у четвер, 20 квітня.

Там заявили, що цей обстріл спровокували самовільні дії окремих військовослужбовців, які вирішили провести т.зв. «спецоперацію» із заволодіння літаком повітряно-космічних сил рф, чий пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

«Під час цієї «операції», що проводилася попри зауваження СБУ та без узгодження з відповідними державними органами, ворог отримав інформацію про розміщення особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Ці дані і дали змогу зс рф здійснити обстріл аеродрому «Канатове» у Кіровоградській області», — йдеться в повідомленні.

Внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини та отримали поранення 17 українських захисників. Також було повністю знищено 2 бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка й будівлі зазнали значних пошкоджень.

Тож такі дії окремих військовослужбовців, які призвели до тяжких наслідків, загибелі й поранення українських захисників і нашкодили обороноздатності країни, потребують відповідної правової оцінки.

Відкрили кримінальне провадження за статею про держзраду та перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: