Омріяний крок у кросівках: львівські ортопеди «подовжили» ногу хлопцеві

342801622_185067734355688_2851366632541241165_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові виконали операцію із подовження кінцівки. У 19-річного пацієнта, Михайла, одна нога була на 5 сантиметрів коротшою за іншу. Діагноз називається синдромом короткої ноги. Попереду в юнака кількамісячна реабілітація.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова у п'ятницю, 21 квітня.

Там розповіли, що ріст ноги Михайла уповільнився, коли йому було пів року.

«Якось мама помітила, що її маленький син почувається зле. Гадала, що то перші зубки. Але, згодом під час годування зауважила - права ніжка малюка нерухома і звисає, неначе паралізована. Вона одразу ж звернулась до невропатолога. Діагноз лікарів: поліомієліт», — згадують у лікарні.

Читайте також: Львівські ортопеди допомагають 10-річному хлопчикові, одна нога якого на 6,5 коротша за іншу

Матір пацієнта каже, що саме із того дня розпочалась їхня спільна боротьба із недугою. 40 днів малюк провів у інфекційній лікарні, але хвороба встигла незворотно вразити нервову систему Михайла.

«Ріст правої ніжки сповільнився. Наступні вісімнадцять років життя Михайло щодня страждає від дискомфорту, болю, і зрештою - комплексів. Аби компенсувати дефект, хлопець змушений ходити з ортопедичною устілкою та у спеціальних високих чоботах. Про звичайні кросівки як у інших дітей чи, тим паче, відкрите взуття - Михайло міг тільки мріяти. Водночас різниця у довжині ніг негативно впливає і на загальний стан здоров’я хлопця. Біль у спині, перекос у тазі, атрофування м’язів», — пояснюють медики.

Львівські ортопеди-травматологи взялись оперувати юнаки, виконавши втручання із подовження кінцівки, яка зветься остеотомією. Вони , розрізали кістку в двох місцях та встановили апарат Ілізарова. По мірі зростання ноги - апарат подовжуватимуть, допоки не наростять потрібної довжини.

Попереду у Михайла ще 5 місяців лікування та реабілітації. Однак перший омріяний крок у кросівках він уже зробив!

Раніше ми розповідали, як 11-річна дівчинка за день виросла на 8 сантиметрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: