YouTube рекламував ПВК «Вагнер»: Мінкульт звернувся до відеохостингу

image-50

Популярний відеохостинг YouTube рекламує на своєму майданчикові рекламує діяльність російської приватної військової компанії «Вагнер». Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся до керівництва соцмережі з цього приводу.

Про це Ткаченко повідомив у п'ятницю, 21 квітня.

Він каже, що такі соцмережі як TikTok чи YouTube, попри свою редакційну політику, дозволяють росії «омолоджувати» свою аудиторію та вербувати нових найманців для війни проти України.

«YouTube завжди наголошував, що його редакційна політика передбачає блокування шкідливого контенту та каналів, які його поширюють. Тому звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube, LLC Ніла Мохана з проханням вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності «Вагнера», — пояснив очільник Мінкульту.

Ткаченко каже, що YouTube нібито дозволяє «Вагнеру» рекламуватися на своєму сайті, попри те, що організація визнана злочинною в Сполучених Штатах, Великій Британії та Євросоюзі.

«Такі прояви російської гібридної війни необхідно припиняти якомога швидше задля стабільності демократичного світу. Впевнені, що наші партнери з YouTube виправлять ситуацію швидко», — сказано у заяві Олександра Ткаченко.

Читайте також: «Вагнер» в Україні: як ПВК знищує російську армію

Поки що немає офіційної відповіді від YouTube.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: