У Львові планують збудувати 150 кілометрів велодоріжок

как-выбрать-велосипед-по-росту-фото-1
Фото ілюстративне

За десять років у Львові планують облаштувати 150 кілометрів велодоріжок та смуг для керманичів двоколісних.

Про це на Всеукраїнському форумі мобільності розповів керівник управління транспорту міськради Орест Олеськів, цитує пресслужба відомства 28 квітня.

З його слів, це дозволить з’єднати між собою всі ділянки велосипедної мережі в межах міста. А також з’єднати з велосипедною інфраструктурою Львова щонайменше 7 населених пунктів громади.

Чиновник каже, що зараз у місті закінчують роботу над велосипедною концепцією Львова на 2024-2033 роки. Згідно із візією, велосипед у Львівській громаді має бути привабливим транспортним засобом для більшості жителів. Передбачається: щонайменше 15% мешканців громади регулярно користуватимуться велосипедом. Зараз цей показник складає 4% в холодну пору року та 8% - у теплий період.

Етапи втілення

Так, у Львові планують щороку облаштовувати в середньому 15 км велодоріжок. Першочергове завдання —  з’єднати між собою вже наявну велосипедну мережу. Для цього необхідно облаштувати 33 ділянки загальною довжиною 16,11 км. Другий з пріоритетів —  будівництво та облаштування 65 нових ключових ділянок веломережі, загальною довжиною понад 110 км.

Також в концепції передбачено і будівництво нової велосипедної мережі, загальною довжиною 118 км, та інших ділянок, довжиною майже 200 км.

А як зараз?

Нині протяжність велосипедної мережі Львова становить 136 км. Першу велодоріжку у Львові збудували 2011 року, кажуть у мерії.

Раніше ми розповідали, що у Львові судитимуть інженера за привласнення понад мільйона гривень на будівництві велодоріжок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: