Від трилерів до казок: головні книжкові новинки квітня

Безымянный

Квітень – чудова пора для читання книг на природі, можливість відірватися від сірої буденності та тривог. Українські видавництва приготували безліч цікавих різножанрових книжок – від захопливих трилерів до нонфікшну

Тож якщо ви ще не поповнили свою домашню бібліотеку – гайда обирати книжкові новинки, що вже скоро стануть бестселерами. 

Книжкові новинки

Донато Каррізі "Ловець тіні"

Мегапопулярний італійський письменник Донателло Каррізі взявся розкривати таємниці Вічного міста. Головний герой Маркус – спеціаліст з аномалій, який наділений суперздібністю бачити послання зла в найзаплутаніших злочинах. Сандра – інспекторка-криміналістка, яка фільмує місця жахливих злочинів. Тож коли в Римі стаються жахливі вбивства, вони починають працювати в тандемі, аби перемогти зло. Втім, завдання ускладнюється, коли злочинець не залишає жодних зачіпок і речових доказів. Їм доведеться розкрити складну таємницю, дослідити "Архів гріхів" та навіть запізнатися з дияволом. Динамічна, заплутана та неймовірно захоплива історія про вічне протистояння добра і зла, що точно не залишить байдужим поціновувача жанру.

Видавництво: Vivat 

Світлана Тараторіна "Дім солі" 

Книжкові новинки

Спалахи – катастрофи невстановленого походження характеру – перетворили колись квітучий півострів Кіммерик на попіл. Дешт – світ нового порядку. Мешканці землі, яким вдалося вижити, стали засоленими, а з летючої станції "Мати Вітрів" на померлий світ дивляться Старші Брати. Один із них, Талавір, отримує завдання розслідувати вбивство, а також знайти Золоту Колиску – таємничу зброю, розроблену вченим Мамаєм. Та ступивши на висушену твердь Дешту, він уже не зможе повернутися. Талавір муситиме пройти випробування нищівною правдою. Солоні гранули на скривавлених пучках древніх богів розкажуть свою історію, історію спопелілого світу.

Видавництво: Vivat 

Рейд Гоффман, Джун Коен, Дерон Тріфф "Майстри масштабування. Неочевидні істини від найуспішніших підприємців світу"

Автори цієї книжки переконані, що ключем до масштабування бізнесу є не талант чи стратегія, а підприємницьке мислення, яке можна і необхідно розвивати.Тут зібрані інтерв'ю з лідерами іменитих компаній: Apple, Nike, Netflix, Spotify, Starbucks, Google, Instagram і Microsoft, а також підприємцями, які тільки розпочинають свій шлях, але вже встигли гучно заявити про себе. Тож ця книга може надихнути тебе переосмислити власну справу і рухатись у правильному напрямку.

Видавництво: "Лабораторія"

Еш Амбрідж "Синдром самозванця. Як прожити неймовірне життя, на яке ви заслуговуєте"    

У кожного із нас наступає момент, коли ми розуміємо: час змінювати життя і рухатися уперед. Проте інколи достатньо довіритися собі, своїм божевільним ідеям і врешті відшукати власне призначення. Ти дізнаєшся з цієї книжки, що будь-які знання, якими ти володієш, допоможуть в отриманні роботи мрії, а також чому варто послуговуватися своїми амбітними цілями. Як переконує авторка, ти зможеш позбутися синдрому самозванця та розраховувати на фінансовий успіх.

Видавництво: Vivat

Сара Дж. Маас "Дім Землі та Крові. Місто Півмісяця"

Видавництво: Nebo Booklab Publishing

Сара Дж. Маас є найпопулярнішою авторкою у списку The New York Times. У її циклі "Місто Півмісяця", а саме першій книзі циклу "Дім Землі та Крові", розповідається історія напівфейки-напівлюдини Брайс Квінлан, що мешкає на планеті Мідгарт і хоче помсти у магічному світі, сповненому небезпеки. Життя героїні перевертається з ніг на голову, коли вона стає свідком жорстокого вбивства своєї найкращої подруги Даніки, яка була воїтелькою-перевертнем. І хоча винуватця вже знайшли, вона розпочинає власне розслідування. У процесі Брайс зустрінеться із Гантом, який є представником однієї з найпотужніших рас у світі Півмісяця. Чи вдасться їм зрозуміти, хто ж насправді стоїть за жахливим злочином?

Джин Ганфф Кореліц "Задум"

Новий захопливий психологічний трилер американської письменниці Джин Ганфф Кореліц. Джейкоб Фінч Боннер був колись молодим перспективним письменником. Його перша книжка отримала чудові відгуки. Однак тепер справи у нього у нього просуваються не дуже. Чоловікові доводиться викладати літературну творчість у третьосортному коледжі, при цьому намагатися не опускати руки. Дров у багаття підкидає один зі студентів Джейкоба – самовпевнений Еван Паркер. Він стверджує, що не потребує Джейкового наставництва. Адже головне в романі – задум, а його задум просто не може не вистрілити.

Джейк списує ці вихваляння на типовий нарцисизм новачка-аматора, але потім йому розповідають сюжет майбутнього твору. За кілька років Джейк, уже майже забувши про це, довідується про смерть Евана. Невже Паркер так і не написав свого роману? Тож Джейк наважується сам написати чужий твір, навіть не підозрюючи, до яких наслідків може призвести таке рішення.

Видавництво: "Книголав" 

 Метт Віттен "Намисто"   

Метт Віттен – письменник, драматург, сценарист серіалів "Доктор Хаус", "Закон і порядок", "Надприродне" і "CSІ: Місце злочину". Сюжет розвивається навколо Сюзан Лентіґо, яка два десятки років тому втратила єдину доньку Емі. Маленьку дівчинку позбавив безжальний убивця, і тепер вона жадає справедливості. Жінка хоче вирушити до Північної Дакоти на страту чудовиська. Можливо, після цього вона нарешті зможе відпустити минуле, завершити роботу з психіатром і "жити далі". Дорогою до Північної Дакоти жінка заїжджає в гості до колись близької людини й натрапляє на ключовий доказ, пов'язаний із кольоровим намистом, схожим на те, що носила її донька. Сюзан вимагає перегляду справи, але у ФБР її чути не хочуть. Тому жінка береться за розслідування справи самотужки. Чи вдасться героїні розкрити найстрашнішу загадку свого минулого?

Видавництво: Vivat 

Р. Дж. Паласіо "Поні"

Життя 12-річного Сайласа перетворюється на суцільний жах. Троє вершників забрали його батька. Хлопчина лишається сам на сам зі своїми тривогами. Хіба що поряд є Рукавиця, але він – усього лише привид. Тепер життя немов би позбавлене сенсу. Втім, несподівано з'являється загадковий поні. Це надихає Сайласа залишити дім і вирушити в небезпечну пригоду.

Видавництво: Vivat  

Лора Дейв "Останнє, що він мені сказав" 

Життя Ханни, здавалося б, не віщувало жодних несподіванок після того, як вона взяла шлюб з Овеном. Вони щасливо живуть у Каліфорнії, а їхню сімейну ідилію хіба що псують витівки доньки-підлітка Овена від першого шлюбу. Але одного дня чоловік безслідно зникає. І залишає дружині записку зі словами: "Захисти її". А донька отримує 600 000 доларів від батька. Тепер Ханні й Бейлі доведеться примиритися заради спільного розслідування. Які скелети з минулого їм випаде нагода дістати? Вже цього місяця на Apple+ стартує серіал за цим романом.

Видавництво: "Артбукс" 

Томас Веделл-Веделлсборґ "У чому ваша проблема? Мистецтво нешаблонного мислення"

Бізнес втрачає час і гроші. Великі компанії банкрутують. Томас Веделл-Веделлсборґ певен: цього можна уникнути, якщо опанувати рефреймінг – уміння переформульовувати проблеми. А також навчитися ставити запитання на етапі планування. Тоді ухвалені рішення будуть ефективними, ідеї – креативними, а ризики – мінімальними. Якщо і ти хочеш навчитися мистецтва рефреймінгу – гайда читати. ​

Видавництво: Vivat

Леся Українка. "Мавка. Лісова пісня"

Не можливо обійти увагою твір Лесі Українки, екранізація якого припала до душі мільйонам глядаяів у всьому світі.

Книга «Лісова пісня. Мавка. Переказ для дітей» – Леся Українка, купити за  ціною 280 на YAKABOO: 978-617-660-288-0

Минають роки, минають десятиліття, але ми знову й знову повертаємось до деяких літературних творів... Сьогодні, коли поширюється інтерес до нашої історії та культури, пропонуємо вам перечитати драму-феєрію відомої української письменниці й поетеси Лесі Українки. Цей твір розповідає про зв’язок людини і природи, про безсмертя вічних людських цінностей, добро і зло; про пошук гармонії, кохання і зраду; про матеріальне і духовне в житті. Це гімн справжньому коханню. Завдяки прекрасним ілюстраціям дивовижного краю з майбутнього анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» пориньте у цей фантастичний світ і насолоджуйтеся колоритною мелодійною українською мовою. Сьогодні за допомогою сучасних технологій ми маємо можливість ще більше заглибитися у драму-феєрію. За допомогою QR-коду можна прослухати дивні народні волинські мелодії, що їх так цінувала поетеса.

Видавництво: Ранок

Ґабріель Ґарсія Маркес. "Генерал у своєму лабіринті"

Роман про впливового і найвідомішого лідера війни за незалежність іспанських колоній в Америці Сімона Болівара. Події у творі відбуваються у 1830 році. Маркес описує останню мандрівку генерала до узбережжя Колумбії, звідки той мав вирушити до Європи.  Більшу частину життя Сімон Болівар боровся за звільнення Латинської Америки від іспанського панування і досяг свого. Ґабріель Ґарсія Маркес досліджує складне життя Сімона Болівара – національного героя, який зазнав краху своєї революції та мрії про об’єднану Латинську Америку.

Видавництво: Фоліо

Марися Нікітюк. "Поні Апокаліпсиса"

Перша поетична збірка режисерки та письменниці Марисі Нікітюк, знаної за художнім фільмом "Коли падають дерева". Вірші об’єднанні відчуттям катастрофи й апокаліпсиса. Пандемія, Війна, Голод і Смерть в’їхали в наші життя, щоб докорінно змінити чи знищити світ, який ми знали. Розтягнутий в часі Апокаліпсис, розмальований у фарбах абсурду, наче прибув на тугих тілах озлоблених поні, які рискають Україною і світом у пошуках своїх вершників, щоб завершити почате.

Видавництво: Фоліо

Дженніфер Белл. "Легендаріум"

«Легендаріум» — продовження пригодницької повісті «Дивовтеча». Артур, Реня та Сесілія знову потрапляють у далеке майбутнє й опиняються в гущі карколомних випробувань РПГ — реальної пригодницької гри. Щоб повернутися додому, друзям доведеться взяти участь у турнірі Айронтайда, де оживають легенди усього Видимого Всесвіту, а будь-яке хибне рішення чи непродуманий крок — загроза життю. Чи не забракне їм сміливості, щоб впоратися з усіма надскладними завданнями, допоки спливуть відведені години? Чи мають шанс звичайні підлітки, загублені в часі, вибороти перемогу в неймовірно досвідчених суперників? І чи вдасться їм розгадати, хто такий той лиходій Дедлок — небезпечний усьому світові?

Видавництво: Видавництво Старого Лева

Читайте також: Книжкові новинки, які варто прочитати у 2023 році

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: