Яка ситуація в енергосистемі України і чи вплинула на це ракетна атака рф

світло
Фото 2020 року, з архіву ІА Дивись.info

У понеділок, першого травня, виробництва електроенергії в Україні є достатньо для покриття споживання. Натомість нічна російська атака не завдала пошкоджень енергетичній інфраструктурі та не призвела до необхідності обмеження споживання.

Про це повідомили у НЕК «Укренерго» вранці у понеділок.

У компанії пояснюють, що продовжуються ремонти на багатьох енергоблоках теплової генерації. Їхні потужності наразі компенсуються роботою переважно гідроелектростанцій, які через водопілля працюють не тільки для покриття піків споживання зранку та ввечері, але й упродовж всієї доби.

Активно працюють електростанції з відновлюваних джерел енергії. Триває експорт електроенергії у Молдову. Експорт до Польщі наразі не здійснюється, оскільки енергосистема цієї країни зараз не потребує додаткової електроенергії через зниження споживання під час тривалих святкових вихідних. Продовжується незначний імпорт зі Словаччини.

Продовжуються ремонтні роботи на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак. Відновлення рівня надійності енергопостачання, який був до масованих обстрілів, потребує багато ресурсу та часу.

«Щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка зазнала тяжких пошкоджень і все ще продовжує відновлюватися, просимо, за можливості, переносити використання потужної техніки на нічні та денні години або ж користуватися потужними приладами почергово. Це дозволить рівномірніше розподіляти навантаження та полегшить балансування енергосистеми», — пояснили в «Укренерго».

Що передувало?

Упродовж зими росіяни завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти України. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: