У Львові лікують чотирирічну дівчинку з двобічним ураженням нирок

344229511_608899057940246_2776474257951081338_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, що діє у Львові, лікують 4-річну пацієнтку Марії, у якої діагностували двобічну нефробластому.

Про це розповіли у лікарні 2 травня.

Там кажуть, що пацієнтка уже пройшла 12 тижнів доопераційної та 25 тижнів післяопераційної хіміотерапії, аби побороти хворобу. Медики сподіваються, що після двох терапій, що залишились, зможуть впевнено сказати, що у Марії довгоочікувана ремісія.

«Двобічне ураження нирок у дівчинки діагностували у серпні минулого року. Мама розповіла, що у доньки спочатку пропав апетит, потім з’явилось блювання та піднялась температура. Тож спершу лікувались від отруєння, потім запідозрили глистну інвазію. Але результати УЗД та КТ-дослідження виявили великі утвори на обох нирках», — розповіли у медзакладі.

Завідувач хірургічним відділенням Богдан Романишин пояснив, що у більшості випадків нирку доводиться видаляти разом з пухлиною.

«Та у Марії дуже добрий результат дало передопераційне лікування в онкологів. В обох нирках пухлини зменшились, тож ми прийняли рішення про органозберігаючу операцію із частковою резекцією - у пацієнтки видалили 45% однієї з уражених нирок. Зараз обидві нирки функціонують добре, і дитина не потребує діалізу», — каже хірург.

За перші три місяці лікування Марія була лише три дні вдома. Тепер буває частіше, у перерві між терапіями. Старший брат, якому зараз 9 років, вірить, що зовсім скоро вона повернеться додому здорова, і буде знову з ним бавитись та сміятись.

Раніше ми розповідали, що львівські отоларингологи прооперували новонародженого Максимка, у якого діагностували зрощення носових отворів. Немовля не могло дихати та їсти. Вручання провели у лікарні Святого Миколая.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: