На Сумщині росіяни знищили електропідстанцію, без світла — понад 4 тисячі людей

630_360_1465307269-4591
ДП "Енергоринок"

У Сумській області російсько-окупаційні війська скинули дві авіабомби на один із об'єктів розподільчих електромереж, без світла залишилось понад 4 тисячі абонентів.

Про це повідомили у НЕК «Укренерго» у середу, 3 травня.

Артобстрілами також пошкоджені розподільчі мережі в Чернігівській, Харківській, Донецькій областях. Там де дозволяє безпекова ситуація, тривають ремонтні роботи, додають в компанії.

Яка ситуація в енергосистемі України?

В «Укренерго» кажуть, що нині виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Сонячна погода та водопілля сприяють активній роботі гідроелектростанцій та електростанцій з відновлюваних джерел енергії. Це допомагає компенсувати зменшення частки теплових та атомних електростанцій, що виникло через початок літніх ремонтних кампаній.

Імпорт електроенергії

З Україні триває імпорт до Молдови. Натомість Польща додаткової електроенергії не потребує. Це, пояснюють, пов'язано зі зниженням споживання під час тривалих свят

Імпорту електроенергії в Україну наразі не відбувається.

Тривають ремонти

У компанії додають, що водночас продовжуються ремонтні роботи на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак.

«Щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка зазнала тяжких пошкоджень і все ще продовжує відновлюватися, просимо, за можливості, переносити використання потужної техніки на нічні та денні години або ж користуватися потужними приладами почергово. Це дозволить рівномірніше розподіляти навантаження та полегшить балансування енергосистеми», — нагадують в «Укренерго».

Що передувало?

Упродовж зими росіяни завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти України. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: