Чи вплинули російські атаки на енергосистему, — відповідь «Укренерго»

світло
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В «Укренерго» розповіли про наслідки російських масованих обстрілів, які відбулись третього травня. Для енергосистеми країни минула доба була важкою.

Про це повідомили у компанії наступного дня.

«Ворог завдав масованих ракетних та артилерійських обстрілів вздовж всієї лінії фронту. Учора під час виконання робіт загинули працівники "Херсонобленерго". Найбільших уражень зазнало обладнання операторів систем розподілу (обленерго) в Чернігівській, Харківській, Сумській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях. Магістральні мережі нових пошкоджень не зазнали», — заявили у НЕК.

Додають, що у Херсоні через ракетні обстріли за добу було знеструмлено понад 6 тисяч споживачів. У Сумській області з вечора тривають артилерійські обстріли вздовж всієї лінії кордону з рф. Там, де дозволяє безпекова ситуація, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

У Дніпропетровській області відновлено електропостачання близько 15 тисяч споживачів, яке було порушено через нічні обстріли.

У Донецькій області відновлено енергоживлення побутових споживачів Торецька, який знеструмили через повторні обстріли. Опівночі ворог завдав ракетного удару по об’єкту генерації в Донецькій області. Пошкоджено обладнання та знеструмлено близько 186 тисяч споживачів. На ранок електропостачання всіх споживачів в цих регіонах відновлено.

«Попри всі втрати та пошкодження, енергосистема України продовжує працювати збалансовано, дефіцит електроенергії відсутній. Активно працюють гідроелектростанції та електростанції з відновлюваних джерел енергії, що компенсує зменшення частки теплових та атомних електростанцій», — наголосили в «Укренерго».

Що передувало?

Упродовж зими росіяни завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти України. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: