Нові підозру отримав екскомандир львівського «Беркуту», причетний до вбивства трьох людей на Майдані

photo_5350607804693596205_y
Фото: ОГП

Колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області повідомлено про нову підозру — в організації перевищення влади або службових повноважень, а також привласненні вогнепальної зброї.

Про це заявили у Офісі Генпрокурора України у четвер, четвертого травня.

Там розповіли, що 20 лютого 2014 року підозрюваний привласнив 10 помпових рушниць «Форт-500 М-1», аби приховати факт використання правоохоронцями 18 лютого 2014 року цієї вогнепальної зброї щодо учасників акцій протесту на вулицях Інститутській, Шовковичній та Кріпосному провулку в Києві.

Так, правоохоронці стріляли у мітингувальників набоями ударно-травматичної дії та набоями, з свинцевою картеччю. Унаслідок цього від отриманих вогнепальних поранень загинуло 3 учасників акцій протесту, 10 — отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Напередодні експравоохоронцю повідомили про підозру за організацію незаконного перешкоджання акціям протесту 18 лютого 2014 року. У цьому кримінальному провадженні 24 квітня 2023 року суд взяв його під варту.

Нинішнього року минуло 9 років з дня розстрілів активістів Революції Гідності. Упродовж 18 по 20 лютого 2014 року на Майдані загинули 78 учасників протестів проти тодішнього режиму Януковича. А в наступні дні від поранень померли ще 20 людей.

Раніше ми розповідали, як просувається судовий розгляд Справ Майдану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: