Західні політики закликають Україну не звільняти Крим, – представниця Зеленського

8a68d57-a250f2c-tasheva690
Фото: FACEBOOK

Постійна представниця президента в АРК Таміла Ташева повідомила, що кілька західних політиків застерігають Україну щодо її планів про деокупацію Криму, адже це нібито може призвести до "ядерної війни"

Про це Таміла Ташева розповіла в інтерв'ю PAP, повідомляє Українська правда.

Ташева розповідає, що, побоюючись російської відплати, деякі "політики, а не країни", закликають українську сторону відмовитися від планів повернення півострова.

"Вони стверджують, що Крим справді можна повернути, але потенційні наслідки будуть величезними, як для мешканців півострова, так і для України загалом. Вони вважають, що ми повинні повністю відмовитися від спроб повернути його.

Я не думаю, що росія застосує тактичну ядерну зброю, адже путін розуміє, що це для нього точка неповернення і знищення всієї системи, яку він злочинно будував на окупованих територіях.

Ми звільнили Херсон пів року тому, і нічого не сталося, хоча, на думку москви, це було так зване порушення територіальної цілісності росії. Згідно з ядерною доктриною путіна, вони повинні були негайно застосувати тактичну ядерну зброю" - розповіла вона.

Постійна представниця не хоче розкривати імена політиків, на яких вона посилається.

За словами Ташевої, немає точної дати, коли ЗСУ звільнять півострів, але, уточнює, що, "напевно, найближчим часом".

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни розповіли, що росіяни змінили пріоритет захоплення Бахмута на підготовку до контрнаступу ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: