Росіяни змінили пріоритет захоплення Бахмута на підготовку до контрнаступу ЗСУ, – американські аналітики

UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-WAR
Фото: GETTY IMAGES

Міністерство оборони росії змінило свій пріоритет наступу на Бахмут на користь підготовки до захисту від очікуваного українського контрнаступу, що поставило ПВК "Вагнер" та її засновника євгена пригожина в потенційно складне становище

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 5 травня.

Так, 4 і 5 травня євген пригожин оприлюднив серію відеозаписів, в яких повідомив, що ПВК «Вагнер» відійде з Бахмута 10 травня, якщо не отримає необхідних боєприпасів.

Також, в ISW зазначають, що пригожин у своїх відеозаписах, гостро й емоційно розкритикував начальника Генерального штабу рф генерала армії валерія герасимова, міністра оборони росії сергія шойгу та російське керівництво Міноборони.

"Його видимий і глибокий гнів свідчить про те, що Міноборони росії, ймовірно, змінило пріоритет захоплення Бахмута і перемістило оперативний фокус на іншу частину театру бойових дій, що може серйозно поставити під загрозу здатність Вагнера діяти ефективно" - йдеться у повідомленні.

Американські аналітики зазначають, що водночас «Вагнер» не припиняв спроб повністю захопити Бахмут, незважаючи на обмежений доступ до боєприпасів та іншого необхідного забезпечення.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ назвали причини, чому окупанти анонсували вихід «вагнерівців» із Бахмута.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: