Чому окупанти анонсували вихід «вагнерівців» із Бахмута, — у ЗСУ назвали причини

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

Заява очільника російської приватної військової компанії євгена пригожина щодо виходу найманців із Бахмута на Донеччині має окрему мету та зроблена із кількох причин.

Про це повідомив речник Східного угрупування військ Збройних сил України Сергій Череватий у коментарі ВВС Україна у п'ятницю, 5 травня.

За його словами, у «вагнерівців» закінчуються найманці і продовжується внутрішнє протистояння у російському військовому керівництві.

«Протягом місяців Пригожин намагається робити епатажні заяви, щоби привернути до себе увагу», — вважає Череватий.

І додає, що найманці ПВК продовжують зазнавати суттєвих втрат на бахмутському напрямкові. Ідеться саме про людей, а не про боєприпаси, уточнив він.

«За цю добу знищено 137 окупантів, 202 поранено, вони зазнають великих втрат. Відтак вони шукають причини, щоб піти», — розповів речник Східного угрупування військ ЗСУ.

Зазначив, що незважаючи на заяви пригожина, у Бахмуті тривають важкі бої, а російські окупанти атакують.

За минулу добу було 43 бойових зіткнення та 520 обстрілів різними калібрами.

Що передувало?

5 травня пригожин заявив, що ПВК вийде з Бахмута 10 травня через нестачу боєприпасів.

У заяві ПВК «Вагнер» йдеться, що їхні бійці нібито хотіли захопити Бахмут до 9 травня, але тепер передадуть свої позиції підрозділам міноборони росії, а найманці, які вижили в боях, перейдуть у тилові табори.

Пригожин також поскаржився, що «вагнерівцям» нібито давали лише 10% необхідних боєприпасів. А з 1 травня майже повністю припинилися постачання.

Бої за Бахмут тривають з літа торік. До міста рф кинула найбоєздатніші підрозділи «вагнерівців». У кремлі заявили, що знають про таку заяву, втім відмовились давати з цього приводу коментарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: