Генштаб: росіяни вивозять дітей та вчителів із Запоріжжя вглиб окупаційної зони

picture
Фото: Запорізька ОВА

Російсько-окупаційні війська проводять так звану евакуації мирних мешканців тимчасово захопленого Токмака, що на Запоріжжі, до Бердянська. Насамперед вивозять місцевих колаборантів.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України у понеділок, 8 травня.

Там додають, що вглиб окупаційної зони також видворюють дітей, учителів та вихователів. Якщо батьки не погоджуються на це, їм погрожують не зарахувати дітей наступного року до школи.

У Генштабі говорять, що на місцевих заправках спостерігаються черги за пальним, усім водіям повідомлено, що нових поставок не планується.

Наприклад, у Веселому Запорізької області зачинили та не функціонує місцевий відділ поліції росіян. У Генштабі зазначають, що окупанти напередодні знищили всю документацію цієї «установи».

Раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров розповідав, що гауляйтер тимчасово окупованої частини Запорізької області євген балицький планує депортувати мешканців прифронтових населених пунктів. Ідеться про жителів щонайменше 20 сіл і містечок.

Яка ситуація в регіоні?

За даними Генерального штабу ЗСУ на ранок 8 травня, На Запорізькому напрямкові загарбники обороняються. Росіяни завдали авіаударів по районах Гуляйполя і Новоданилівки Запорізької області. Поміж тим, обстріляв понад 50 населених пунктів. Серед них - Полтавка, Чарівне, Новоандріївка Запорізької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: