Сили оборони України відбили понад пів сотні атак, тривають бої за два міста, — зведення

війна
ілюстративне фото

Російсько-окупаційні війська зосереджені наступати на чотирьох напрямках: Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Тим часом українські воїни відбили 55 атак ворога на цих ділянках фронту.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 понеділка, 8 квітня.

Там заявили також, що тривають важкі бої за Бахмут та Мар’їнку, що в Донецькій області.

Яка ситуація на цих напрямках?

  • На Лиманському напрямку росіяни безуспішно наступали у напрямку Спірного. Окрім цього, завдали авіаударів по районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, а також Торське та Спірне Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Макіївка і Невське Луганської області та Білогорівка і Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку окупанти продовжують наступати. Тривають бої у Бахмуті, окупанти обстрілювали місто запалювальними та фосфорними боєприпасами. Протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Хромове, Іванівське, Часів Яр та Ступочки. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Бахмут, Богданівка, Курдюмівка та Нью-Йорк. Від ворожих обстрілів постраждали Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине та Леонідівка Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку минулої доби росіяни наступали в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мали. Також окупанти обстріляли Керамік, Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Нетайлове, Карлівка та Гостре Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки ворога в районі Мар’їнки. Водночас ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Курахове та Побєда Донецької області.

Яка ситуація на інших напрямках?

  • На Шахтарському напрямку росіяни не проводили наступальних дій. Однак окупанти обстріляли Новомихайлівку, Катеринівку, Єлизаветівку, Вугледар, Павлівку, Пречистівку, Золоту Ниву, Новоукраїнку, Шахтарське та Велику Новосілку Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники обороняються. Росіяни завдали авіаударів по районах Времівки Донецької області та Гуляйполя і Новоданилівки Запорізької області. Поміж тим, обстріляв понад 50 населених пунктів. Серед них - Полтавка, Чарівне, Новоандріївка Запорізької області; Зміївка, Придніпровське, Ромашкове, Янтарне, Кізомис, Софіївка, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби ворог завдав авіаударів по районах населених пунктів Заріччя, Леонівка та Костобобрів Чернігівської області та Глухів Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Орликівка, Тимоновичі, Заріччя, Блешня, Залізний Міст, Архипівка, Леонівка, Бучки Чернігівської області; Стара Гута, Середина-Буда, Бачівськ, Уланове, Ворожба, Іскрисківщина та Новгородське Сумської області, а також Уди, Вовчанськ, Плетенівка, Бочкове, Мала Вовча, Нестерне, Бударки та Строївка на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Гряниківка та Вільшана. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали населені пункти Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Лиман Перший, Берестове Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка Луганської області.
  • На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

У ніч проти восьмого травня російсько-окупаційні війська знову атакували Україну іранськими дронами-камікадзе «Shahed». Під ударом опинилась, зокрема, Київська область.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: