Росіяни убили ще шістьох українців за добу: яка ситуація в регіонах (зведення ОВА)

photo_5388682526563877745_y
Наслідки російських атак по Донеччині. Фото: Павло Кирилено, ОВА/Telegram

Минулої доби російсько-окупаційні війська продовжили атакувати Україну. Є жертви та поранені мирні мешканці.

Як минула ніч у регіонах, розповідає ІА Дивись.info, посилаючись на дані військових адміністрацій.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, росіяни завдали 16 ракетних ударів, зокрема по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей.

Херсонщина

Учора росіяни 51 раз атакували мирні населені пункти регіону, повідомили 8 травня в обласній військовій адміністрації.

За даними відомства, окупанти випустили 237 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації, а також по області завдали ракетний удар. Херсон ворог атакував 4 рази, випустивши по місту 11 снарядів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області.

Минулої доби через російську агресію шестеро людей загинули, четверо — дістали поранення, заявили в ОВА.

Донеччина

У ніч проти 8 травня окупанти випустили 6 ракет по промисловій зоні Краматорська. Обійшлося без жертв. Про це повідомив глава військової адміністрації регіону Павло Кириленко.

Також на Донецькому напрямку пошкоджено будинок у Курахівці, також у громаді під обстріл потрапило Курахове. Зафіксовано обстріли Мар'їнки та околиць громади. На Горлівському напрямку пошкоджено приватний будинок у Костянтинівці. У Торецькій громаді поранено 1 людину та пошкоджено будинок у Щербинівці. Також є пошкодження у Неліпівці та Петрівці — там ніхто не постраждав.

За добу росіяни поранили 2 жителів Донеччини.

Інфографіка: Донецька ОВА

Харківщина

Росіяни гатили по прикордонних та прифронтових населених пунктах регіону у Харківському, Чугуївському, Ізюмському та Куп'янському районах, повідомив вранці очільник ОВА Олег Синєгубов.

Атакували Харківщину окупанти з артилерії, мінометів та іншого озброєння.

Під ворожим вогнем перебували Червона Зоря, Глибоке, Липці, Веселе, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Ветеринарне, Новомлинськ, Кам’янка, Дворічна, Вільхуватка, Западне, Лиман Перший, Ізюмське. Обстрілами пошкоджено приватні житлові будинки, господарчі споруди, сталися пожежі. На щастя, обійшлося без постраждалих серед цивільного населення.

Одещина

В Оперативному командуванні «Південь» вночі повідомили, що росіяни вдарили ракетами по складу одного із продовольчих підприємств і відпочинковій зоні на чорноморському узбережжі в Одеській області. Стріляли Х-22 з літаків стратегічної авіації. Обійшлося без жертв та потерпілих.

Фото: ОК "Південь"

Водночас серед ночі 8 травня російсько-окупаційні війська атакували Україну іранськими дронами-камікадзе. Під ударом ворога опинилась Київщина. За даними Генштабу, українські воїни ліквідували 35 із 35 дронів, які запустили загарбники.

Тим часом загабники зосереджені наступати на чотирьох напрямках: Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Тим часом українські воїни відбили 55 атак ворога на цих ділянках фронту, заявили у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 8 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: