Ймовірною датою завершення навчального року в школах Львівщини є 30 червня

ддддддд

Департамент освіти і науки львівської обласної адміністрації рекомендує навчальним закладам у громадах закінчити навчальний процес 30 червня. Планують змінити й терміни подання заяв про вступ в перший, п'ятий та десятий класи.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Львівської ОДА.

Директор департаменту освіти ЛОВА Олег Паска зазначив, що департамент проаналізував інформацію щодо термінів завершення навчального року у різних громадах Львівщини. Виявилось, що громади встановили різні терміни його завершення. В одній школі 5 червня, в іншій 15, ще в іншій 25 червня. При цьому до цих дат шкільні адміністрації прив'язали й граничні терміни подання заяв про вступ.

Вказано, що такий різнобій не тільки вносить безлад в загальний навчальний процес, а й може призвести до того, що багато батьків просто не встигнуть подати заяви про навчання в обраних школах.

«Уявімо собі, що навчання у початковій школі звершується 20 червня, і батьки четвертокласника готуються подати заяву до нової школи. Але в обраному закладі навчання закінчились 5 червня і термін приймання заяв вже завершився. Як подати заяву?», – висловився посадовець.

Початок навчального року у школах в умовах воєнного стану

Підготовка до навчального року в умовах війни цьогоріч була складною. Більшість батьків були проти відновлення очного процесу. Вони навели шість аргументів, аби продовжити дистанційку. Серед цих агрументів — велика кількість зруйнованих навчальних закладів, відсутність бомбосховищ у школах, емоційна напруга та тривалість повітряних тривог. Відповідна петиція з'явилась на сайті Офісу Президента шостого червня 2022 року та вже незабаром зібрала необхідну кількість голосів.

Уроки в бомбосховищах

Однак навчальний рік розпочався. В листопаді минулого року у місцевій раді пообіцяли провести інтернет в укриття низки шкіл регіону. Тож станом на січень цього року на Львівщині понад 800 шкіл та садочків мають інтернет в укриттях. У бомбосховищах вчителі можуть проводити уроки.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: