Львівські хірурги видалили з живота пацієнтки 13-кілограмову пухлину

346052439_6868512626530292_4422471969086259244_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові прооперували 53-річну пацієнтки із Хотина, що в Чернівецькій області. У жінки діагностували 13-кілограмовий утвір у животі. Ірина, так її звати, думала, що просто погладшала, адже очевидних симптомів недуги не було.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова у вівторок, 9 травня.

Пані Ірина працює вчителькою. Каже, що на здоров'я ніколи не скаржилась. Майже чотири роки тому на яєчнику жінки з'явився новоутвір, про який вона не знала. Бо пухлина прогресувала безсимптомно. Болю не було. Єдине що - Ірина поступово набирала зайву вагу.

У березні нинішнього року пухлина стрімко зросла до гігантських розмірів. Ірина вже не могла самотужки одягнутися, спокійно лежати чи сидіти. Болі виснажували жінку. Але вона терпіла і все ще не йшла до лікаря. А пухлина продовжувала збільшуватись.

Уже згодом пацієнта зрозуміла, що зволікати ніколи та звернулась до медиків. Лікарі після огляду доправили жінку до реанімації. Стан оцінили як важкий.

За цей випадок погодились взятись лікарі зі Львова.

«Жінка потрапила до нас в стабільно-важкому стані з деформованим животом, втратою м'язової маси, сильною слабкістю та зайвою рідиною в плевральній порожнині. Часу зволікати більше не було. Після необхідного додаткового обстеження лікарі негайно беруться за видалення гігантського утворення. У ході операції лікарі видалили 13-кілограмову пухлину, розміром 35 на 25 сантиметрів», — кажуть у Першому ТМО.

Хірурги говорять, що Ірині дуже пощастило, адже утвір не розповсюдився на сусідні органи. Операція тривала дві години.

За тиждень прийшли і результати гістології. Пухлина виявилася доброякісною, а тому додаткової терапії жінка не потребує. Вчительку вже виписали і незабаром вона планує повернутися до викладання, додають медики.

Напередодні у Львові вперше виконали операцію із пробудженням дорослої людини. Пацієнт  — 28-річний чоловік, у якого виявили 5-сантиметрову пухлину у лобній частці головного мозку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: