Європарламент продовжив безмитну торгівлю з Україною ще на рік

Український прапор
Фото: з відкритих джерел

В Європейському парламенті проголосували за продовження безмитної торгівлі з Україною ще на один рік, щоб підтримати економіку держави.

У вівторок, 9 травня, в Європейському парламенті проголосували за продовження безмитної торгівлі з Україною ще на один рік, щоб підтримати економіку держави.

Про це повідомили на офіційній сторінці Європарламенту.

Детальніше про рішення Європарламенту

За підтримку безмитної торгівлі з Україною проголосували 537 представників Європейського парламенту. Крім того, голосів «проти» таке рішення отримало 42, натомість утрималось – 38 осіб.

Зокрема Сандра Калніете висловилася за продовження безмитної торгівлі:

«Я рішуче підтримую відновлення заходів лібералізації торгівлі, які зараз допомагають забезпечити продовження української торгівлі в умовах жорстокої війни, спричиненої Росією. Ці заходи мають ключове значення для посилення стійкості України, оскільки ми працюємо над поступовою інтеграцією України до внутрішнього ринку ЄС».

У повідомленні, яке опублікували в Європейському парламенті, призупинення тарифів стосується фруктів й овочів, на які поширюється система вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, на які поширюється дія тарифних квот.

Як зазначається на офіційному сайті, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом з 1 січня 2023 року промислова продукція підпадає під нульове мито, тому її не включено до нової пропозиції.

Нагадаємо, сьогодні, 9 травня в Україні вперше святкують День Європи на державному рівні. З нагоди такого свята біля будівлі Європейського парламенту підняли український стяг.

Крім того, до столиці України прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка повідомила про нову військову допомогу в розмірі один мільйон артилерійських снарядів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: