Майже пів сотні атак: де наступає армія рф (зведення)

337717929_1263551337607780_7693398942725503225_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська зосередили зусилля на чотирьох напрямках. Ідеться про Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Мар'їнський. Тут загарбники атакували позиції Сил оборони України 46 разів.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України у зведенні станом на 06:00 середи, 10 травня.

Там заявили, що нині найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Яка ситуація на цих напрямках?

  • На Лиманському напрямку ворог вів безуспішний наступ в районі Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Білогорівка і Веселе Луганської області та Ямполівка і Спірне - Донецької.
  • На Бахмутському напрямку росіяни наступають. Протягом минулої доби вів безуспішні наступальні дії у Бахмуті а також у напрямку населених пунктів Іванівське та Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку окупанти не наступали. Утім завдали авіаудару в районі Авдіївки. І обстрілялили Новокалинове, Авдіївку, Первомайське, Нетайлове та Карлівку Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки армії рф в районі Мар'їнки. Водночас ворожих обстрілів зазнала Георгіївка Донецької області.

Ситуація на інших напрямках

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни обстріляли з артилерії Гасичівку, Залізний Міст, Мурав'ї Чернігівської області; Товстодубове, Бачівськ, Старі Вирки, Іскрисківщина, Волфине, Юнаківка, Могриця, Попівка і Славгород Сумської області, а також Гоптівка, Варварівка, Бугруватка, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Тихе, Мала Вовча, Бударки, Землянки, Вільхуватка, Дворічанське та Хатнє на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку окупанти намагались покращити тактичне положення, наступали поблизу населених пунктів Масютівка та Стельмахівка, успіху не мали. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Кіндрашівка, Лиман Перший, Табаївка, Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.
  • На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Великої Новосілки. Здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Водяне, Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни обороняються. Окупанти атакували із авіації по Оріхову, Кізомису та Станіславу. Обстріляли населені пункти Времівка та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Кам’янське і Плавні на Запоріжжі та Антонівка, Молодіжне і Зеленівка Херсонської області.

Тим часом у Генштабі повідомляли, що минулої доби, 9 травня, російсько-окупаційні війська завдали по України 23 ракетних та 43 авіаційних ударів. Є влучання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: