Окупанти заявили, що ЗСУ тричі намагались атакувати москву 9 травня

0f540fe-parad-repetycia-moskva-tass- (1)

Російські пропагандисти стверджують, що у вівторок, 9 травня, коли на росії відзначали День побєди, українські воїни намагались атакувати москву дронами.

Про це пише популярний на росії Telegram-канал Mash.

Прокремлівське ЗМІ зазначає, буцімто ЗСУ тричі запустило безпілотники UJ-22 Airborne.

Пропаганда переконує, що один дрон знешкодили над селом Перемишль Калузької області приблизно за 175 км від російської столиці. Другий дрон був біля Битцевського лісу неподалік МКАД. Третій — у Ломоносівському районі ЮЗАТ.

Також пишуть, що обійшлося без потерпілих та руйнувань.

Тим часом прокремлівські медіа говорять, мовляв, дрони запустили з Чернігівської області.

Речник російського диктатора дмитро пєсков заявляє, що не надходило жодних повідомлень від правоохоронців щодо спроб атакувати Красну площу під час параду 9 травня.

Цього року парад на росії, прурочений Дню пабєди, тривав 45 хвилин. Не відбулась також повітряна частина. Марширували лише курсанти російських військових закладів. А з техніки участь брали тільки декілька танків Т-34, кілька одиниць оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» та зенітно-ракетний компсенс С-300.

Відомо, що красну площу на росії закривали за два тижні до Дня пабєди.

Щороку в центрі російської столиці влаштовують парад за участі військових та військової техніки. За даними російських пропагандистських видань, нинішнього року очікувалось участь понад 10 тисяч військових та 125 одиниць техніки.

Водночас у багатьох регіонах на росії вирішили відмовитись від параду на 9 травня, буцімто, зважаючи на питання безпеки. Зокрема, не буде його й у анексованому росією Криму, а також у Бєлгороді та Курську, що межують з Україною.

У Міністерстві оборони України прокоментували це ганебне дійство так: «9 травня Путін вдруге поспіль провів парад «Перемоги» на честь власних поразок».

Як на це відреагували у мережі, читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: