Росіяни хочуть «евакуювати» із Запорізької АЕС понад три тисячі працівників

Запорізька атомна електростанція
Запорізька атомна електростанція. Фото: з відкритих джерел

З міста-супутника Запорізької атомної електростанції російські війська планують «евакуювати» 3 тисячі 100 осіб. Зокрема можуть вивезти працівників разом з їхніми родинами.

Про це написали в «Енергоатомі».

У повідомленні зазначено, що насамперед йдеться про вивезення 2700 працівників станції, які підписали контракт із фейковим «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» або іншим підприємством Росатома. 

Так звану «евакуацію» застосують також до членів родин працівників станції.

«Енергоатом» повідомляє, що тепер загострюється нагальне питання наявності достатньої кількості персоналу, аби була безпечною експлуатація електростанції навіть у відключеному стані.

Тому там наголошують, що зі свого боку вживають всіх можливих заходів щодо формування необхідної кількості фахівців, здатних забезпечити безпечну роботу станції в перший період після її деокупації. 

У своєму повідомленні компанія зазначає, що така команда вахтовим методом формуватиметься із працівників Запорізької атомної електростанції, які зараз перебувають на контрольованій Україною території, а також фахівців з інших атомних станцій.

Що відомо про «евакуацію»

Вранці у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що російсько-окупаційні війська вже почали вивозити родини працівників Запорізької атомної електростанції до Ростовської області рф.

За повідомленням 10 травня, «евакуйованих» розмістили в наметових містечках на росії.

У вівторок, 9 травня, у Гештабі заявили, що російсько-окупаційні війська почали вивозити із Кам'янки-Дністровської, що в Запорізькій області, місцевих мешканців, а насамперед — освітян та школярів разом з батьками.

Від початку окупації російські військові заборонили виїзд працівникам Запорізької атомної електростанції, а сам об'єкт використовували як військову базу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: