Харківщина: через обстріл рф загинув літній чоловік, в Ізюмі мешканець підірвався на ворожій міні

image-27
Наслідки атак росіян по Харківщині. Фото: Олег Синєгубоа/Telegram

Російсько-окупаційні війська продовжують атакувати Харківську область. Стріляють із артилерії, мінометів та авіації.

Про ситуацію в регіоні розповів глава військової адміністрації Олег Синєгубов у четвер, 11 травня.

За його даними, минулої доби загарбники відкривали вогонь по населених пунктах Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області.

Унаслідок обстрілу Вовчанська загинув 67-річний чоловік, пошкоджено щонайменше 5 приватних житлових будинків. У Фиголівці Куп'янського району під час мінометного обстрілу поранення отримав цивільний чоловік 49 років, госпіталізований. Пошкоджено приватне домоволодіння.

Мінна небезпека

Синєгубов також розповів, що вранці 11 травня на протипіхотній міні «Пелюстка», залишеній російськими окупантами, підірвався 44-річний чоловік. Сталося це в Ізюмі.

  • «Пелюстка» — це протипіхотна міна, є дуже небезпечною, адже її можна не помітити чи не розпізнати й наступити. За несвоєчасної медичної допомоги при пораненні ніг, людина може померти від великої втрати крові.

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

Яка ситуація на Харківщині?

У Генеральному штабі Збройних сил України вранці 11 травня розповіли, що на Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни обстріляли із мінометів та артилерії населені пункти Блешня, Леонівка, Красний Хутір Чернігівської області; Бачівськ, Ходине, Бояро-Лежачі, Волфине, Біловоди, Попівка, Павлівка та Басівка Сумської області, а також Ветеринарне, Зелене, Гатище, Зибине та Бударки на Харківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: