Трьом екснардепам від «Партії регіонів» повідомили про підозру у держзраді, серед них — Царьов

3JO26h5RHaYUXeQLMuakF9KY2qIgvLj6xM35J8MD
Олег Царьов.

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді колишнім народним депутатам нині забороненої «Партії регіонів». Ідеться про Олега Царьова, Дмитра Святаша та Ігоря Маркова. Вони сприяли збройній агресії рф проти України.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ у четвер, 11 травня.

Там розповіли, що Олег Царьов співпрацював з керівництвом міноборони рф після початку повномасштабного вторгнення. Екснардеп «зливав» агресору інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України. Саме він передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Цю інформацію Царьов отримав від ще одного «регіонала» – Дмитра Святаша.

У СБУ кажуть, що після 24 лютого минулого року Святаш активно виступав на підтримку країни-агресора, за що кремль розглядав його як потенційного гауляйтера Харківщини.

Він передавав загарбникам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони по території регіону. Розвіддані зрадник отримував через свої «партійні» зв’язки на території Харківської області.

Ще один підозрюваний – колишній нардеп-регіонал Ігор Марков – регулярно виправдовував збройну агресію рф проти України.

Відео з його провокаційними виступами неодноразово показували в етерах центральних російських телеканалів.

Слідчі СБУ додатково кваліфікували злочинні дії Маркова за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нині фігуранти перебувають на росії.

Торік у вересні Служба безпеки України повідомила про підозру двом нардепам від «регіонів» Олегу Царьову та Володимиру Олійнику, а також так званій «міністерці закордонних справ «ДНР» Наталії Ніконоровій.

Олег Анатолійович Царьов — колишній український підприємець, політик, сепаратист. Переховується в рф від слідства, провадженого Генеральною прокуратурою України за звинуваченням у державній зраді через колабораціонізм із росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: