ЗСУ досягли успіхів біля Бахмута завдяки локальним контратакам – американські аналітики

_viyskoviy_bahmut_tse_ukrayina_gettyimages_1245765102__2__2_1300x820
Фото: відкриті джерела

Сили оборони України досягли успіхів біля північно-західної частини Бахмута Донецької області завдяки локальним контратакам

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), який опублікували 12 травня, пише сайт Гордон.

"На кадрах із геолокацією видно, як російські війська рятуються від вогню української артилерії на південному березі Берхівського водосховища, приблизно за 4 км на північний захід від Бахмута", – ідеться у звіті.

Кілька російських джерел заявили, що українські війська можуть спробувати оточити ПВК "Вагнер", визнану у світі злочинною організацією, в межах Бахмута, зазначили аналітики. Власник організації євген пригожин також повідомляв, що українські сили наближаються до Берхівки й утримують позиції у межах 500 м від північно-західної межі Бахмута, наголосили експерти. Зі свого боку російські військові блогери зазначали, що українські війська контратакують у напрямку Хромового, Богданівки та Кліщіївки, ідеться у звіті.

Аналітики також зазначили, що деякі військові блогери рф повідомляють, що українські дії навколо Бахмута "знаменують собою офіційний початок очікуваного весняного контрнаступу". Водночас українські та американські офіційні особи заявляють, що українські сили ще не розпочали запланованих наступальних дій, зазначають у звіті ISW. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 12 травня заявила, що українські сили й далі ведуть оборонні дії.

За даними Мінреінтеграції, українська протиповітряна оборона збиває 90% російських ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: