«Євробачення-2023»: перемогу в конкурсі здобула Швеція

30ea3ea6bd234fd46bf32ca77f46bf36
Переможниця "Євробачення-2023" Loreen / Фото: eurovision.tv

13-травня у Ліверпулі відбувся фінал Євробачення-2023. Конкурс від імені торішнього переможця, України приймала в себе Велика Британія. Почесна відзнака у вигляді кришталевого мікрофона дісталася Швеції

Співачка Loreen, переможниця Євробачення-2012, цього року виступила з піснею "Tattoo", здобувши другу перемогу для себе і сьому - для Швеції, пише ТАБЛОID.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО ВИСТУПУ КРАЇНИ-ПЕРЕМОЖЦЯ:

Розпочалося шоу із вибухового виступу гурту Kalush Orchestra з хітом "Stefania", а родзинкою відео стала камео-поява принцеси Уельської Кейт Міддлтон.

Євробачення
Ведучі: Аліша Діксон, Юлія Саніна, Ханна Веддінгем та Грем Нортон
ФОТО AFP З САЙТУ GETTY IMAGES 
Україну цього року представив дует TVORCHI 
ФОТО AFP З САЙТУ GETTY IMAGES 

Поміж представленням фіналістів яскраві моменти зі своїх виступів на Євробаченні повторили Go_A, Тіна Кароль, Вєрка Сердючка та Джамала, яка зі сцени вигукнула "Слава Україні! Героям слава!".

Вєрка з мамою ще й підзарядили наших хлопців позитивом за лаштунками.

ФОТО З INSTAGRAM TVORCHI

Як відомо, в фіналі за перемогу боролися 26 учасників: країни, яки пройшли далі за результатами двох півфіналів, "Велика п'ятірка" - Франція, Іспанія, Італія, Німеччина та Велика Британія - і Україна, завдяки перемозі Kalush Orchestra в 2022-му.

TVORCHI виступили під номером 19 із піснею "Heart of Steal". Україна отримала 54 бали від журі та 189 від глядачів.

Представниця Франції на Євробаченні-2023, La Zarra народилася і виросла в канадському Монреалі, але має марокканське коріння. Стиль музикантки-самоучки порівнюють із Одрі Хепберн та Мерилін Монро, якщо до цього додати добрячу порцію відчуття трагічності Едіт Піаф, а потім трішки присмачити постмодернізмом Lada Gaga.  

Коли артистку попросили одним реченням пояснити, про що її пісня, "Évidemment" то Ла Зарра сказала так: "Це любов. Любов до себе, сила. Вибратися з ілюзії, повернутися до реального життя"

Представниця Іспанії Палома Бланка на конкурсі представила фламенко-колисанку "Eaea", "історію любові, яка сягає далі, ніж смерть" - це триб'ют її бабусі Кармен. 

Італієць Марко Менгоні - не новачок на Євробаченні, він уже штурмував пісенний конкурс у 2013-му та посів тоді сьоме місце. Його цьогорічна пісня, "Due vite", зі слів артиста, є його власною "нескінченною історією" взаємин між раціональним та несвідомим.

Німецький індастріал-метал-гурт Lord of the Lost привіз на конкурс композицію "Blood and Glitter", таку ж назву має їхній альбом, який вийшов у грудні та опинився в топі вітчизняних чартів. До речі, наприкінці свого виступу фронтмен українською сказав "дякуєм".

25-річна британка Мей Мюллер, між іншим, перша жінка-представниця цієї країни на Євробаченні з 2018-го року, вирішила позмагатися за перемогу піснею-помстою своєму ексу - "I Wrote A Song".

"Цей чувак мене справді вибісив. Мені хотілося вчинити щось божевільне, може, спалити йому хату, не знаю. Та я була вища за це й написала пісню. Ось це називається дорослішанням, леді та джентльмени", - повідомила артистка у TikTok.

Між іншим, до Loreen вибороти перемогу на Євробаченні понад один раз вдавалося лише представнику Ірландії Джонні Логану. Саме на шведку до останнього впевнено ставили букмекери, віддаючи друге місце несамовитому фінну Käärijä, а третє - TVORCHI.

"Євробачення-2023":
що відомо про переможницю конкурсу – шведську співачку Loreen

Loreen / Фото: instagram.com/loreenofficial

Редакція сайту ТСН.ua зібрала все, що відомо про тріумфаторку 67-го "Євробачення" Loreen.

Шлях до музики та творче визнання

Loreen (Лорін) почала професійно займатися музикою далекого 2004 року. Виконавиці тоді було 20 років. Славу та визнання Loreen принесло шведське шоу Idol 2004. Хоч артистка тоді посіла лише четверте місце, однак це дало поштовх до розвитку кар'єри.

Переможниця "Євробачення-2023" Loreen / Фото: instagram.com/loreenofficial

Вже 2005 року Loreen випустила дебютний сингл The Snake, співачка його виконувала спільно з колективом Rob'n'Raz.

Переможниця "Євробачення-2023" Loreen / Фото: instagram.com/loreenofficial

Після цього у творчості Loreen настав період затишшя. Вона пішла працювати ведучою на шведському телеканалі та навіть була продюсеркою розважальних проєктів, а от про музику дівчина на деякий час забула. Так тривало до 2011 року.

Переможниця "Євробачення-2023" Loreen / Фото: instagram.com/loreenofficial

Loreen та "Євробачення"

2011 року Loreen спробувала свої сили у шведському нацвідборі на "Євробачення". Вона боролася за право представляти Швецію з піснею My heart is refusing me, однак артистка програла.

Переможниця "Євробачення-2023" Loreen / Фото: instagram.com/loreenofficial

Але вже 2012 року Loreen поталанило. Виконавиця з піснею Euphoria поїхала до Баку, де відбувалося "Євробачення", отримала 372 бали та з тріумфом перемогла.

Того ж року співачка випустила свій дебютний альбом Heal, до платівки увійшло 12 композицій.

Вже 2017 року Loreen знову спробувала повторити тріумф на "Євробаченні", яке того року відбувалося у Києві. Щоправда, їй не вдалося пройти нацвідбір. Однак зірка вже ж потішила своїх прихильників та випустила другий студійний альбом Ride.

Переможниця "Євробачення-2023" Loreen / Фото: instagram.com/loreenofficial

Вдруге артистка поїхала представляти Швецію на "Євробаченні" 2023 року. Лорін на арені Liverpool виконала хіт Tattoo та підкорила серця суддів та глядачів. Виконавиці букмекери з чималим відривом прогнозували перемогу, і вона таки посіла перше місце, виборовши у сумі 583 бали.

Скандал довкола конкурсної пісні Tattoo

Цього року довкола конкурсної пісні Loreen виник скандал. У Мережі обговорювали, що трек Tattoo артистка "сплагіатила".

Річ у тім, що він схожий на композицію української виконавиці Міки Ньютон "В плену", що була випущена 2005 року. Це питання турбувало не лише українців, а й єврофанів за кордоном. Тим часом Міка Ньютон запевнила, що жодної драми в цьому немає, і пісні дійсно можуть бути схожими. Однак це не плагіат.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що Президенту України не дозволили виступити з промовою на Євробаченні.

Пізніше, в Офісі президента заявили, що не зверталися до організаторів Євробачення щодо виступу Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: