На Черкащині тіктокер знімав рух української військової техніки, – СБУ

865352cb31ec22e9d21c486b9b27db36
Затримання тіктокера. Фото: СБУ

Чоловік незаконно поширював інформацію про переміщення Сил оборони на території Черкаської області. За це йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це розповіли в Службі безпеки України.  

Там повідомили, що блогер зняв відео та зробив фотографії колони української військової техніки з боєприпасами. Після чого він розмітив ці мультимедійні матеріали в себе на сторінці в тіктоці та вказав точну геолокацію.

За словами Служби безпеки України, за лічені хвилини це відео підхопили російські пропагандистські пабліки, зокрема прокремлівські телеграм-канали із загальною аудиторією понад 100 тисяч підписників.

Крім того, на персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад пів мільйона користувачів соціальної мережі.

Сторінка тіктокера. Фото: СБУ

Правоохоронці змогли затримати блогера. Після цього він пояснив, що таким чином хотів  «наростити» собі аудиторію.

У відомстві зазначили, що під час обшуку за адресою його проживання виявили мобільний телефон, який він використовував для фіксації переміщення українських військ і подальшої «публікації» відзнятого відео.

Тепер тіктокеру повідомили про підозру за частиною 2 статтей 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань). Стаття передбачає покарання: до 8 років позбавлення волі.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що в Києві викрили соратника російської пропагандистки, яка публічно підтримує війну в Україні.

Крім того, в Україні викрили інтернет-агітаторів, які в месенджерах та соцмережах поширювали кремлівські фейки про війну в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: