Підсумки євротуру Зеленського

тттт
Фото: Президент Володимир Зеленський зустрівся із прем’єром Ріші Сунаком, Associated Press

Президент України відвідав країни Європи з робочим візитом.

Зустрічі з європейськими лідерами протягом останніх днів дали важливі результати для майбутнього наступу Збройних сил України. Про це президент України Володимир Зеленський заявив 15 травня на спільному брифінгу із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком, який транслював CNN.

За його словами, пріоритетом було забезпечення наступальних дій. Крім того, важливо сформувати спільну позицію щодо підтримки України в лідерів країн «Великої сімки» перед самітом 19–21 травня в Японії.

Візит до Італії

Уряд Італії пообіцяв нашій державі безстрокову підтримку. Там підписали декларацію щодо курсу України до ЄС та НАТО. Зеленський також провів зустріч із Папою Римським і закликав його сприяти українській формулі миру та звільненню полонених і депортованих.

Візит до Німеччини

Уряд країни оголосив про новий пакети військової допомоги для України. Йдеться про суму у 2,7 млрд євро. До пакету повинні увійти танки Leopard 1, БТР "Marder" та чотири системи ППО IRIS-T. Водночас президента та український народ нагородили премією Карла Великого за внесок в об'єднання Європи.

Візит до Франції

Президент Макрон пообіцяв надати українським військовим бронемашини та танки AMX-10RC. Крім того, уряд пообіцяв зосередитися на підтримці української ППО. Була підписана і декларація щодо підтримки руху України до НАТО.

Візит до Великої Британії

Президент Володимир Зеленський зустрівся із прем’єром Ріші Сунаком. ЗМІ повідомляють, що країна передасть для ЗСУ сотні бойових БпЛА з радіусом дії понад 200 км.

Євротур Зеленського

Цими вихідними Зеленський відправився в турне столицями Європи. У суботу глава держави відвідав Рим та Ватикан, після чого відправився у Німеччину з першим візитом з початку повномасштабного вторгнення РФ. А після Німеччини Зеленський відправився в Париж.

Як зазначав український президент, одна з цілей цих візитів - отримання необхідної зброї для контрнаступу. Крім того, Зеленський працює над створенням авіаційної коаліції.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: