У Львові в парку імені Івана Франка відновили старовинну ротонду

ротонда
Відреставрована 200-річна ротонда. Фото: Львівська міська рада

В центрі Львова в парку імені Івана Франка тепер відновлено споруду, якій 200 років. Реставратори намагалися відновити первинний вигляд альтанки.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що на території усього парку вдалося зберегти лише цю ротонду. Альтанку почали реставрувати ще в листопаді 2022 року.

Детальніше про реставрацію

За інформацією департаменту містобудування Львівської міськради, на круглому даху ротонди встановили мідний шпиль (понад 2 метри висоти).

Тепер альтанка буде підсвітчуватися ввечері. Для цього в споруді вмонтували енергоощадне освітлення – встановили 8 нових світильників зі світлодіодними жарівками.

Реставратори покрили альтанку світлим каменем. Крім того, відновили дах, карнизи, колони та сходи. Також в Львівській міській раді, зазначили, що буде ще другий етап робіт, а саме – облаштування простору довкола ротонди.

Ротонда. Фото: Львівська міська рада

Як повідомили в Львівському комунальному підприємстві «Зелений Львів», зараз завершується розробка проєктно-кошторисної документації. Адже в червні цього року планують розпочати наступні роботи біля альтанки: забезпечити водовідведення, встановити лавочки та освітлення та замінити замощення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові відреставрували дубову браму у кам’яниці на вулиці Генерала Чупринки, 7, що неподалік від Національного університету «Львівська політехніка».

Читайте також Цього року у Львові відреставрували вже десять історичних брам

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: