Через російську атаку по Херсонщині поранено трьох дітей, постраждала також жінка

47_big
ілюстративне фото

У вівторок, 16 травня, російсько-окупаційні війська атакували Молодіжне — селище у Херсонській області. Четверо людей отримали поранення, з них троє — діти.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Олександр Прокудін.

За даними глави ОВА, через ворожий обстріл 8-річна дівчинка отримала контузію головного мозку. Її шпиталізували, медики надають пораненій необхідну допомогу.

У двох дітей, 10-річної дівчинки та 7-річного хлопчика, діагностували гостру реакцію на стрес. Лікарі надали їм допомогу на місці, життю дітлахів нічого не загрожує.

Прокудін додав, що ще одна постраждала – 59-річна жінка, котра через обстріл дістала струс мозку. Їй також допомогу надали на місці, від шпиталізації відмовилася.

Яка ситуація в регіоні?

Вранці 16 травня у військовій адміністрації регіону повідомили, що минулої доби росіяни 80 разів атакували Херсонщину. Випустили 407 снарядів із важкої артилерїі, танків, БПЛА та авіації. Херсон ворог обстріляв 14 разів (60 снарядів). Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області та заклад освіти у місті Херсоні. Через російську агресію шестеро людей (з них одна дитина) дістали поранення.

Яка ситуація на фронті?

За даними Генерального штабу Збройних сил України станом на вечір 16 травня, на Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести оборонні дії. Водночас загарбники продовжують атакувати населені пункти регіонів із різного озброєння.

Росіяни убивають дітей в Україні

В Офісі Генерального прокурора розповіли 16 травня, що нині відомо про щонайменше 1454 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 481 дитина загинула та понад 974 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У відомстві підкреслюють, що у Херсонській області внаслідок збройної агресії рф постраждали принаймі 97 неповнолітніх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: