Майже пів сотні боєзіткнень, або Яка ситуація на фронті

345609102_737623254826230_6972351178495829410_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська зосереджують зусилля на чотирьох напрямках. Цієї доби відбулось 44 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 вівторка, 16 травня.

Нині загарбники зосереджені на таких напрямках:

  • Лиманському,
  • Бахмутському,
  • Авдіївському
  • Мар’їнському.

В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка, додають у Генштабі.

Детальніше про ситуацію

  • На Лиманському напрямку росіяни наступали в районі Білогорівки Луганської області. Завдали авіаударів по районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Сіверськ і Червоне Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське,Торське, Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Богданівка, Бахмут, Іванівське, Торецьк Донецької області. Від ворожих артобстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Північне, Торецьк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку росіяни продовжують знищувачи інфраструктуру населених пунктів, завдали авіаційних ударів по Авдіївці та Водяному, обстріляли Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Первомайське, Невельське та Карлівка Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. Натомість ворожих обстрілів зазнали також Гостре, Мар’їнка, Побєда Донецької області.

Яка ситуація на інших напрямках?

  • На Шахтарському напрямку цієї доби ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар та Велика Новосілка. Обстріляв Новомихайлівку, Парасковіївку, Вугледар, Пречистівку та Новоукраїнку Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести оборонні дії. Завдали авіаційних ударів по населених пунктах Времівка Донецької області, Новоданилівка Запорізької області та Берислав, Кізомис і Мала Токмачка Херсонської області. Поміж тим, ворог здійснив артобстріли населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Щербаки, Степове та Кам’янське Запорізької області, а також Токарівка, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.
  • На Куп’янському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Масютівки Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. Росіяни вдарили із авіації поблизу населених пунктів Бударки, Вільшана, Кислівка, Котлярівка Табаївка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Дворічанське, Кам'янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Кіндрашівка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти продовжують зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Армія рф здійснила мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Мурав’ї Чернігівської області; Ромашкове, Іскрисківщина, Волфине, Кіндратівка, Садки, Запсілля Сумської області, а також Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Гатище, Плетенівка, Бударки, Нестерне, Кругле, Землянки, Стариця та Бударки на Харківщині.
  • На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено, визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. Триває переміщення підрозділів російських територіальних військ, які проходили підготовку на полігонах білорусі у райони ведення бойових дій.

Тим часом у Генштабі повідомили, що російсько-окупаційні війська завдали чергового масованого удару по цивільній та критичній інфраструктурі України у ніч проти 16 травня. Випустили чверть сотні ракет, усі збила українська протиповітряна оборона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: