ЗСУ звільнили близько 20 квадратних кілометрів у передмісті Бахмута, – Маляр

photo_5287294742595485718_y (1)
Чоловік у Бахмуті прямує повз понівечені російськими ударами будівлі. Фото: Володимир Зеленський, соцмережі

За декілька днів українські військові звільнили від росіян на півночі та півдні передмістя Бахмута близько 20 квадратних кілометрів. Однак важкі бої не припиняються.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

Зокрема вона розповіла, що ворог дещо просувається в самому Бахмуті та вщент знищує місто артилерією. Крім того, російська армія підтягує підрозділи професійних десантників.

За словами заступниці міністра оборони, важкі бої з різним результатом досі тривають.

«Я нагадаю, що ворог має перевагу у кількості людей та озброєння. Разом з тим, завдяки діям наших військових, ще з минулого літа не може реалізувати свої плани на Бахмутському напрямку», – зазначила Ганна Маляр.

Що відомо про ситуацію на Бахмутському напрямку?

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський відвідав військових на Бахмутському напрямку. Зокрема він розповів, що ЗСУ продовжують контрнаступ під Бахмутом та руйнують плани ворога.

16 травня британська розвідка повідомила, що українським військовим вдалося просунутися на південь від Бахмута та посунути лінію фронту на північний захід від міста.

14 травня  заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що сили оборони захопили більше десяти ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського. Крім того, також військовим вдалося взяли в полон окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: