ЗСУ відтіснили російські війська на північний захід від Бахмута, – британська розвідка

оо

Українській армії вдалося просунутися на південь від Бахмута та посунути лінію фронту на північний захід від міста.

Про це повідомляє GOV.UK.

Попри продовження наступу пвк «вагнера» на позиції українських військових у центрі Бахмута, впродовж останніх чотирьох днів українська армія досягла тактичного прогресу, стабілізувавши фланги на свою користь, повідомляє розвідка Британії.

Окрім просування на південь від Бахмута, українські атаки відкинули російську лінію фронту на північний захід від міста. Ймовірно, це дозволило українським силам відновити безпечне використання ключової дороги постачання.

Британські аналітики також зазначають, що Україна утримує західне просування росії по лінії каналу Сіверський Донець-Донецьк, перетворюючи водний шлях на перешкоду у рамках глибокої оборонної смуги навколо міста Часів Яр.

Нагадаємо, у небі над Україною за ніч знищили 6 аеробалістичних ракет «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» та три балістичні ракети - усі з 18 запущених російськими військами ракет, а також усі запущені дрони.

Крім того, президент Франції Емманюель Макрон заявив, що його країна передасть Україні нові ракети, дальність яких «дозволяє чинити опір».

А 6 травня британська розвідка пояснила, чому Росія скасувала паради до 9 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: