ЗСУ продовжують контрнаступ під Бахмутом та руйнують плани ворога, − Сирський

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

Командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський відвідав військових на Бахмутському напрямку.

Про це стало відомо в офіційному телеграм-каналі генерала-полковника.

Як розповів Олександр Сирський, росіяни мають більше ресурсів, але проломити оборону Збройних Сил України не можуть. Тому українська армія руйнуює плани ворога.

За його словами, вагнерівці залізли в Бахмут, як щурі до мишоловки. Однак українські військові використовують принцип активної оборони та вдаються до контрнаступальних дій на деяких напрямках під Бахмутом.

Під час відвідин Бахмуту командувач Сухопутних військ України обговорили та ухвалили необхідні рішеннят для продовження оборонної операції.

Крім того, генерал-полковник відзначив нагородами захисників, а також вручив подарунки нашимвійськовим. Зокрема, військовослужбовцям 57 омпбр, 3 ошбр, 5 ошбр, 24 омбр, 56 омпбр та інших бригад за подвиги на полі бою.

Військова ситуація в Бахмуті: що відомо

14 травня американські аналітики зазначили, що Зброяним Силам України недавніми контрнаступальними діями вдалося звільнити 16,85 квадратних кілометрів у районі Бахмута.

В цей день заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що сили оборони захопили більше десяти ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського, взяли в полон окупантів.

15 травня командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський повідомив про успіх наступальний дій на Бахмутському напрямку. Однак він також підкреслив, що операція з оборони Бахмута триває.

16 травня британська розвідка повідомила, що українським військовим вдалося просунутися на південь від Бахмута та посунути лінію фронту на північний захід від міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: