На фронті за Україну загинув доброволець зі США

347247058_182015351095720_5859437217744483684_n
Фото: Memorial - Меморіал / International Legion Defense of Ukraine

Через російський артилерійський обстріл у Бахмуті на Донеччині загинув колишній військовослужбовець армії США Ніколас Меймер. Він воював за Україну.

Про це повідомило CNN 16 травня.

Як розповів близький друг Меймера та засновник некомерційної організації AFGFree, яка працює в Україні, підполковник у відставці Перрі Блекберн, американський доброволець перебував у будівлі, що обвалилася внаслідок артобстрілу.

За його словами, українці, які воювали разом із Меймером, вважали, що він або опинився в пастці під завалами, або був убитий «шквальним вогнем» російської артилерії.

«Вони зайняли будівлю, артилерія почала обстріл, і будівля почала руйнуватися. Саме тоді більшість американців й українців, які перебували в будівлі, втекли. На жаль, Ніку не вдалося втекти», — розповів CNN американський друг Меймера в Україні.

Видання зазначає, що 16 травня керівник російської приватної військової компанії «Вагнер» євген пригожин оприлюднив пропагандистське відео, на якому показав тіло добровольця і ствердив, що знайшов при ньому документи громадянина США.

«Ми його передамо США, покладемо його в труну, накриємо американським прапором із повагою, тому що він не помер у своєму ліжку як дідусь, він загинув на війні. Ймовірно, це гідна [смерть], чи не так?» — сказав окупант.

У березні нинішнього року під час бою на сході країни загинув новозеландський доброволець Кейн Те Тай. Він перебував в Україні з перших днів повномашстабного російського вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: