На Львівщині з'явився ще один прихисток для вимушених переселенців (фото)

image-45
Фото: ЛОДА

У селі Пристань, що у Червоноградському районі Львівської області, облаштували прихисток для вимушених переселенців. Тут можуть одночасно мешкати 30 людей.

Про це розповіли у військовій адміністрації регіону у середу, 17 травня.

З'явився прихисток у будівлі старої сільської школи.

Ремонт приміщення провели за кошти Великомостівської міської ради, на що з місцевого бюджету виділили близько 1,7 млн грн. Також допомогли благодійники.

Тут є 7 кімнат з меблями та усім необхідним для проживання, зокрема: посуд, постільна білизна, засоби гігієни. Загальна кухня з кухонною технікою, душова, санвузол, також подбали про пральні машини. 

Фото: ЛОДА

За даними Львівської ОВА, з лютого 2022 року у Великомостівській громаді офіційно зареєстрували близько 1200 людей, які були змушені утікати від російської агресії. Приблизно 200 людей на сьогодні залишилися тут на проживання.

Фото: ЛОДА

Напередодні в Україні запустили новий застосунок «ТурБОТа про ВПО». Завдяки цьому чат-боту вимушеним переселенцям допоможуть інтегруватися у громади. Бот допомагатиме ВПО Києва, Львова, Івано-Франківська та Чернівців. 

Читайте також: У Львові охочі можуть допомогти у ремонті гуртожитку для вимушених переселенців

Гуманітарний хаб

Для того, аби розселити ВПО, на Львівщині ремонтують гуртожитки, санаторії та будівлі соцзахисту, у яких ніхто не мешкає. До кінця нинішнього року у регіоні хочуть створити понад 3 тисячі 300 місць для людей, які евакуювались із областей, де тривають бойові дії.

Водночас з обласного бюджету Львівщини скерували понад 169 млн грн на будівництво або облаштування житла для вимушених переселенців. Реалізовуватимуть 54 проєкти у 35 установах.

Уже завершили ремонтні роботи по 21 проєкту в 10 закладах, що створює 942 місця для проживання ВПО.

Нагадуємо, у Львові з'явиться найбільше модульне містечко, де житимуть вимушені переселенці. Тут зможуть оселитися 1100 людей, які евакуювались із небезпечних регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: