Німеччина не має наміру брати участь у «коаліції винищувачів» для України, – Шольц

62298992_605
Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що його країна не братиму участь у коаліції для закупівлі винищувачів F-16 для України.

Про це написало німецьке видання Tageschau.

Зокрема на запитання, чи братиме Німеччина участь у міжнародній до коаліції, яку мають намір створити прем'єр-міністри Великої Британії та Нідерландів Ріші Сунак і Марк Рютте щодо закупівлі для України бойових літаків F-16, Шольц відповів негативно.

Канцлер Німеччини  заявив, що питання не таке актуальне, як його ставлять. Олаф Шольц додав, що Німеччина зосереджується на танках, боєприпасах, створенні дієздатної системи для ремонту військової техніки та протиповітряній обороні.

Канцлер Німеччини також підкреслив, що не відчуває тиску на Німеччину в дискусії про постачання Україні цих винищувачів.

Що відомо про так звану «коаліцію винищувачів»?

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте домовилися, що працюватимуть над створенням міжнародної коаліції, яка допоможе покращити Україні бойові можливості у повітрі.

Зокрема мова йде передусім про закупівлю винищувачів F-16 для України.

Крім того, на саміті в Рейк’явіку президент Польщі Анджей Дуда розповів, що не може передати Україні F-16, оскільки його країна не має великої кількості таких літаків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: